Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Update. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την κεραία οι Χελιδονιώτες. “Ο αγώνας συνεχίζεται” δηλώνουν

xelidona-keraia-dikastiria2

Με το αίτημα "αλλαγής θέσης τοποθέτησης της κεραίας" και όχι κατάργηση της κεραίας, οι Χελιδονιώτες, ζήτησαν από τα δικαστήρια Ευρυτανίας να δεχθούν τα αντικειμενικά επιχειρήματα τα οποία εκτέθηκαν την Πέμπτη 12/7/2018, κατά την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν από τον σύλλογο των Χελιδονιωτών.

Την Παρασκευή 13/7/2018, το δικαστήριο Ευρυτανίας, εξετάζοντας τα στοιχεία, δεν έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και απέρριψε το αίτημα των δημοτών. “Χάσαμε μια μάχη αλλά ο αγώνας συνεχίζεται” δηλώνουν στα Ευρυτανικά Νέα, προαναγγέλλοντας νέες ενέργειες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Με μαύρες σημαίες στα χέρια τους και ένα μεγάλο πανό όπου αναγράφονταν «ΟΧΙ κεραία στο χωριό. ΝΑΙ στον άνθρωπο και τη φύση», οι κάτοικοι της Χελιδόνας Ευρυτανίας εμφανίστηκαν στα δικαστήρια Καρπενησίου την Πέμπτη, 12 Ιουλίου, στην εξέταση χορήγησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν εναντίον εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που ξεκίνησε εργασίες εγκατάστασης μεγάλης κεραίας μέσα στο χωριό.xelidona-dikastiria-keraia1

Η γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με μια απλή -σύμφωνα με τον τοπικό σύλλογο- πράξη χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο Καρπενησίου, άρχισε τις εργασίες εγκατάστασης της κεραίας μέσα στο χωριό, δίπλα ακριβώς από το νεκροταφείο, απέναντι από το σχολείο του χωριού και δίπλα από την εκκλησία.

Σε δημοτική -πιθανόν- θέση, καθώς, όπως οι κάτοικοι καταγγέλλουν, στο σημείο που επιχειρεί η εταιρεία να εγκαταστήσει την κεραία, ο χώρος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κοιμητήριο του χωριού, έκταση που έχει ήδη δεσμευτεί από την κοινότητα για επέκταση του κοιμητηρίου.

Την Πέμπτη (12/7) δεν ελήφθη απόφαση, κάτι που πιθανόν θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουλίου.

<p clas