Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σκακιστικό ραντεβού για 8η χρονιά. Το τετραήμερο 30 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου, στο Μικρό Χωριό, το ετήσιο Τουρνουά

Σκακιστές κάθε ηλικίας, απ’ όλη την Ελλάδα, αναμένεται να δώσουν το παρών στο 8ο Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Καρπενησίου, που θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018, σε ξενοδοχείο του Μικρού Χωριού. Διοργανωτές θα είναι ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, η ομάδα for-mat και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας.skakistiko-tournoua-mikro-xorio-arxeio1

 

Κάθε χρόνο το τουρνουά αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους σκακιστές να αναμετρηθούν με αντιπάλους κάθε επιπέδου και παράλληλα να γνωρίσουν την Ευρυτανία και τις ομορφιές της. Διευθυντές αγώνων θα είναι η κα Λάππα Βασιλική και η κα Βαϊοπούλου Γιώτα.

Το σκακιστικό τουρνουά αποτελεί θεσμό για τον τόπο, συμβάλλοντας σημαντικά στη διάδοση του αθλήματος στο Καρπενήσι· απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως κάθε χρόνο μόνο λίγα δεν είναι τα Ευρυτανόπουλα που παίρνουν μέρος στις παρτίδες.

Κατά τη διάρκεια του 4ημέρου προγραμματίζονται και παράλληλες δράσεις, όπως βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια του Συλλόγου Φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας (αν ο καιρός το επιτρέπει) και ξενάγηση στην Αστροφάρμα, καθώς και πεζοπορική διαδρομή και ιστορική διερμηνεία στη βρύση του Μάρκου Μπότσαρη στο Παλαιό Μικρό Χωριό.