Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στο Μεγάλο Χωριό. Από τις 7 έως τις 16/8 ο θεσμός της Πολιτιστικής Εβδομάδας

Τριάντα ένα (31) χρόνια «ζωής» συμπληρώνει φέτος η «Πολιτιστική Εβδομάδα», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή», στο Μεγάλο Χωριό.tabli-megalo-xorio11

Οι θερινές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν δέκα ημέρες, από τις 7 έως τις 16 Αυγούστου, αν και την Κυριακή 5/8 το Μεγ. Χωριό θα φιλοξενήσει για δεύτερη χρονιά αγώνα ορεινού τρεξίματος (Kaliakouda Trail Run).

Τρία τουρνουά: Δηλωτής (καφέ Παραμύθι, 11.00), Τάβλι (Πνευμ. Στέγη, 18.00) και Μπάσκετ (στον Αγ. Αθανάσιο), θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου, ενώ την Πέμπτη 9/8 (Αγ. Αθανάσιος, 11.00πμ) θα διεξαχθεί Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, για παιδιά έως 12 ετών.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου και ώρα 10.30 το πρωί, στην Πνευματική Στέγη θα λάβει χώρα εκδήλωση αφιερωμένη στον μακαριστό ιερέα π. Κων/νο Βαστάκη. Ομιλητές θα είναι ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, η αρχιτέκτων-μηχανικός κα Μαρία Παπαϊωάννου και ο πολιτικός επιστήμων-οικονομολόγος κ. Παναγιώτης Λώλος.

Τη Δευτέρα 13/8 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Σαν άλλοτε», ένα ταξίδι γνώσης για τους μικρούς και μνήμης για τους μεγαλύτερους, μια αναδρομή σε εποχές όπου «το παιχνίδι, η αγνότητα και η αγάπη κάλυπταν όλες μας τις ανάγκες». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μεγ. Χωριού, στις 10.30 το πρωί (Επιμέλεια: Κατερίνα Χόλη, Μάνος Μπάρτης).

Το δεκαήμερο θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη Βραδιά Τσίπουρου, την Πέμπτη 16/8 (21.00μμ), στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου.