Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

ev media-logo

«Πάτησε» Ευρυτανία η Ασημίνα Ιγγλέζου, που διασχίζει την Πίνδο. Πορεία 60χλμ σήμερα, από τα Επινιανά ως το Μεγ. Χωριό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της Ασημίνας Ιγγλέζου να διασχίσει τρέχοντας, πεζοπορώντας και σκαρφαλώνοντας ολόκληρη την οροσειρά της Πίνδου μέσα σε 15 ημέρες. Πρόκειται για το εγχείρημα PindusD.U.S.T., σε διαδρομές μήκους 500 χιλιόμετρα περίπου και ανάβαση σε 12 κορυφές βουνών. Η Λαμιώτισσα ξεκίνησε από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και στοχεύει να φθάσει στους εμβληματικούς Δελφούς.asimina-dust-3ada

Από ένα τέτοιο πρότζεκτ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο πιο ορεινός νομός της Ελλάδας, η Ευρυτανία. Ήδη, από τη Δευτέρα 30/7 η Ασημίνα και ο συνοδοιπόρος της, Λάζαρος Ρήγος, βρίσκονται στα αγραφιώτικα βουνά, ενώ διανυκτέρευσαν στα Επινιανά Αγράφων.

Σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου, το πλάνο προβλέπει πορεία από τα Άγραφα έως το Καρπενήσι. Πρόκειται για μια από τις πιο επίπονες ημέρες στο συνολικό σχέδιο, με σχεδόν 60 χιλιόμετρα πορείας. Μετά τον Μέγδοβα η ομάδα θα ανέβει ως την κορυφή του Βελουχιού, θα κατηφορίσει στο Καρπενήσι και θα καταλήξει στο Μεγάλο Χωριό για διανυκτέρευση.

Θα ακολουθήσει η διαδρομή Καρπενήσι - Κρίκελλο (29χλμ): από την ποταμιά του Καρπενησιώτη θα γίνει σταδιακή ανάβαση στους ελατοσκέπαστους βόρειους πρόποδες της Καλιακούδας και στη συνέχεια ανάβαση στην επιβλητική κορφή της Καλιακούδας. Από το σημείο αυτό η πορεία του DUST κάνει για πρώτη φορά στροφή ανατολικά και κατευθύνεται στο Κρίκελλο, για την επόμενη διανυκτέρευση. Από κει, το πρωί της επομένης, η ομάδα θα περάσει από τον Κρικελλοπόταμο και τα χωριά Στάβλοι και Άμπλιανη, με στόχο να φθάσει στο χωριό Αρτοτίνα, λίγο πιο μακριά από τις επιβλητικές κορυφές των Βαρδουσίων.