Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Στο Βερολίνο μέσω… Καρπενησίου, για τον βαδιστή Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ & τη δρομέα Ράνια Ρεμπούλη

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (βάδην), η Ράνια Ρεμπούλη (μαραθώνιος) και η Γκλόρια Πριβελέτζιο (μαραθώνιος) έβαλαν επί ευρυτανικού εδάφους τις βάσεις για τη συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο, από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου 2018. Όπως έχουμε ήδη γράψει, στο Καρπενήσι βρέθηκαν επίσης ο ανερχόμενος Μάρκος Γκούρλιας, με καταγωγή από την Ευρυτανία, καθώς και ο μαραθωνοδρόμος Νίκος Τσικούρας.rempouli-papamixail-collage1

Τα «Ευρυτανικά Νέα» βρέθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Έλληνες πρωταθλητές Παπαμιχαήλ και Ρεμπούλη, αφενός για τις συνθήκες διεξαγωγής της προετοιμασίας τους και αφενός για τις φιλοδοξίες στο Βερολίνο.

Ιδανικές συνθήκες

Η προετοιμασία στο Καρπενήσι κύλησε σε πολύ καλά επίπεδα, αναφέρει ο Καρδιτσιώτης Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που έρχεται για 5η χρονιά στο Καρπενήσι για προετοιμασία, τονίζοντας πως συναντά κάθε φορά «ιδανικές συνθήκες» στον τόπο μας. «Το Καρπενήσι μας βοηθά πολύ τα τελευταία χρόνια», προσθέτει.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στο απαιτητικό αγώνισμα των 20χλμ βάδην στο Βερολίνο (στις 11/8), στη δεύτερη συνεχή παρουσία του σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στην ερώτηση για το αν έχει θέσει συγκεκριμένο στόχο, επισημαίνει πως κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι εφικτό να γίνει, καθώς το βάδην είναι ένα ιδιαίτερα απρόβλεπτο άθλημα, που ταυτόχρονα απαιτεί σιδηρά πειθαρχία, ισχυρή επιμονή και θέληση. «Θεωρώ πως το βάδην, όπως και ο Μαραθώνιος, είναι από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα του στίβου», λέει χαρακτηριστικά.

Αγαπημένος τόπος

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το Καρπενήσι και τις συνθήκες που συνάντησε (και) η πρωταθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη, που θα αγωνιστεί στον Μαραθώνιο στο Παν/κό του Βερολίνου.

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος επιλέγει την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας σταθερά από το… 2009, πραγματοποιώντας τη θερινή της προετοιμασία ενόψει εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων. Φέτος παρέμεινε για σχεδόν έναν μήνα στο Καρπενήσι, σε μια προετοιμασία που κύλησε εξαιρετικά, όπως λέει η ίδια. «Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση», σημειώνει, κάτι που απέδειξε και στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα (ατομικό ρεκόρ στα 5.000μ).

Ως βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Καρπενησίου, στέκεται στο υψόμετρο και την ηρεμία που προσφέρει ο τόπος: «Βρισκόμαστε σε έναν τόπο όπου ο αθλητής συγκεντρώνεται στην προπόνησή του, αυτή είναι η δουλειά, δεν έχει κάτι να διασπά την προσοχή του».

Επίσης, οι κοντινές αποστάσεις αποτελούν ένα ακόμα θετικό στοιχείο· «νιώθω πλέον το Καρπενήσι σαν δεύτερο σπίτι μου», καταλήγει.

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ