Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

10 + 1 φωτογραφίες από τη μεγάλη εμφάνιση της Φωτεινής Κολόκα στην Ιταλία - «Άγγιξε» το χάλκινο στο U23

Εξαιρετική ήταν η Μεγαλοχωρίτισσα δρομέας Φωτεινή Κολόκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Skyrunning (Youth Skyrunning World Championships) στο Grand Sasso της Ιταλίας. Η 22χρονη έζησε μια ξεχωριστή εμπειρία δίπλα στα μεγαλύτερα ταλέντα του ορεινού τρεξίματος.1

«Άγγιξε» το χάλκινο

Η γεννημένη το 1996 αθλήτρια, ως μέλος της ελληνικής αποστολής έξι αθλητών, συμμετείχε την περασμένη Κυριακή (5/8) στον αγώνα των 24χλμ (2220μ υψομ), με τη διαδρομή να κινείται σε μεγάλο υψόμετρο και τους δρομείς να διασχίζουν μονοπάτια, κορυφογραμμές και στενά περάσματα.

Η Φωτεινή Κολόκα, παρότι αντιμετώπισε δυσκολίες και ατυχίες (κράμπες, πτώση), ήταν εξαιρετική και λίγο έλειψε να πλασαριστεί στην τριάδα, καθώς τερμάτισε 4η στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 23 (21-22-23 ετών) με επίδοση 3.37.11, μόλις 40" πίσω από την τρίτη αθλήτρια της κατηγορίας.

Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή (3/8), η έκτη θέση της στον κάθετο αγώνα, με την αθλήτρια από το Μεγ. Χωριό να καλύπτει… χίλια μέτρα υψομετρικής μέσα σε 3,5χλμ.

9

2

Εμπειρία ζωής

Μιλώντας στα «Ευρυτανικά Νέα», η Κολόκα, που είχε κερδίσει τη συμμετοχή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μέσω αγώνα πρόκρισης στην Ελλάδα, δήλωσε ενθουσιασμένη από τη συνολική εμπειρία, τα τοπία που αντίκρισε και την επαφή που είχε με αθλητές της ίδιας ηλικίας απ’ όλο τον κόσμο.

Η Φωτεινή, μόλις στα 22 της, έδειξε πώς το μέλλον της ανήκει, σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε διεθνή αγώνα, όπου ο ανταγωνισμός ήταν υψηλότερος από ποτέ άλλοτε στη μέχρι σήμερα αγωνιστική καριέρα της.

5

6

7

8

10

11

4

3