Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Η ώρα των δρομέων που προετοιμάστηκαν στο Καρπενήσι: Παπαμιχαήλ, Ρεμπούλη & Πριβιλέτζιο αγωνίζονται στο Βερολίνο

Μεγάλες συγκινήσεις στον ελληνικό στίβο έχει χαρίσει μέχρι στιγμής το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου (7-12/8), με την Ελλάδα να πανηγυρίζει ήδη τρία μετάλλια -Ταντόγλου (χρυσό στο μήκος), Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στο επί κοντώ (χρυσό και αργυρό, αντίστοιχα). Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν, μεταξύ άλλων, τα αγωνίσματα αντοχής και σε αυτά θα λάβουν μέρος πρωταθλητές που προετοιμάστηκαν στο Καρπενήσι και «έχτισαν» φυσική κατάσταση στο υψόμετρο και το κλίμα της Ευρυτανίας.rempouli-ntimprisioti-papamixail-berlin

Ρεμπούλη, Ντρισμπιώτη και Παπαμιχάηλ, στο Βερολίνο

Αρχικά, το Σάββατο 11/8, στις 11.55 το πρωί, θα ξεκινήσει ο τελικός των 20χλμ. βάδην Ανδρών, όπου συμμετέχει ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Ο Καρδιτσιώτης, κορυφαίος Έλληνας βαδιστής, επιλέγει σταθερά το Καρπενήσι και το Αθλητικό Κέντρο για την προετοιμασία του, τα τελευταία 5 χρόνια.

Θα έχουν προηγηθεί (10.05) τα 20χλμ. βάδην (Γ), με τη Ντρισμπιώτη, που έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν προετοιμασία στο Καρπενήσι, να διεκδικεί μια καλή θέση.

Την Κυριακή 12/8, στις 09.05 το πρωί, παίρνει εκκίνηση ο Μαραθώνιος Γυναικών, με τριπλή ελληνική συμμετοχή. Η Ράνια Ρεμπούλη και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, που προπονήθηκαν στο Καρπενήσι, θα διεκδικήσουν μια καλή επίδοση στα 42χλμ. Να σημειωθεί δε, πως η Ρεμπούλη, κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, επιλέγει το Καρπενήσι από το… 2009. Στον τελικό θα τρέξει επίσης η Σόνια Τσεκίνη.

Στις 11.00 θα αρχίσει ο Μαραθώνιος Ανδρών, με τους Μαγγίνα, Καραΐσκο, Γκελαούζο να ρίχνονται στη μάχη για όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα· ο τελευταίος έχει προετοιμαστεί στην ευρυτανική πρωτεύουσα.