Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Κάθε χρόνο καλύτερα, κάθε χρόνο περισσότεροι - Συνολικά 215 άνθρωποι έτρεξαν με επίκεντρο το Μεγάλο Χωριό

Τις εξαιρετικές προοπτικές για την ανάδειξη του ορεινού τρεξίματος στην Ευρυτανία κατέδειξε ο αγώνας που διεξήχθη για δεύτερη χρονιά με επίκεντρο το Μεγάλο Χωριό, την Κυριακή 5/8. Συμμετείχαν περισσότεροι από διακόσιοι άνθρωποι, κάθε ηλικίας και αγωνιστικού επιπέδου.kaliakouda-2018-ekkinisi-trail-run

Σημείο αναφοράς για τα αυγουστιάτικα δρώμενα του τόπου (και δη, τα αθλητικά) αρχίζει να αποτελεί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος με επίκεντρο το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Ο 'Kaliakouda Trail Run' διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, 5 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 215 δρομέων, που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης.

«Απογείωση» σε δύο χρόνια

Ο αγώνας με εκκίνηση και τερματισμό το Μεγάλο Χωριό διεξήχθη για πρώτη φορά το 2017, ως τμήμα σειράς αγώνων σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Πριν ένα χρόνο είχαν τρέξει 138 άνθρωποι, που φέτος έγιναν 215!

Η σημαντική αύξηση στον αριθμό των συμμετοχών δεν είναι αποτέλεσμα… συμπτώσεων, αλλά σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, που είχαν ως κινητήριους μοχλούς τους Μεγαλοχωρίτες Δημήτρη Ελευθερίου και Νίκου Λιάπη. Με τη βοήθεια εθελοντών έγινε εξαιρετική δουλειά στον καθαρισμό και τη σηματοδότηση μονοπατιών, ενώ παράλληλα, οι απαιτητικές διαδρομές του αγώνα αποτέλεσαν για αρκετούς πρόκληση προς δοκιμή των ορίων τους.

Κυριαρχία Μπίκα

Ο αγώνας Kaliakouda Trail Run περιλάμβανε τρεις (3) διαδρομές: τη μικρή των 6χλμ (έτρεξαν 75 άτομα), τη μεσαία των 13χλμ (77 συμμετοχές) και τη μεγάλη και πιο απαιτητική των 26χλμ (τερμάτισαν 54).

Η εκκίνηση έγινε γύρω στις 09.00 το πρωί της Κυριακής (5/8), με εκατοντάδες ανθρώπους με πολύχρωμα μπλουζάκια να ξεχύνονται στα μονοπάτια και τα βουνά πέριξ του χωριού.

Ευρυτανική εκπροσώπηση είχαν όλες οι διαδρομές, με τη Δήμητρα Μπίκα να εξελίσσεται σε πρωταγωνίστρια και να αναδεικνύεται νικήτρια στην κατηγορία Γυναικών στα 26χλμ, με χρόνο 3.16.55. Στο 6άρι, ο Σταύρος Αντωνίου ήταν εξαιρετικός και κατέκτησε τη 2η θέση με 43.20, ενώ η Ματίνα Νούλα κέρδισε την 3η θέση στις Γυναίκες. Στη μεγάλη διαδρομή των 26χλμ νικητής αναδείχθηκε ο Χάρης Καλαμπούκας.

mpika-kaliakouda-run-2018

H Δήμητρα Μπίκα... πετάει προς τη νίκη

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

(πατήστε στο σύμβολο του facebook)