Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα Δασοπροστασίας 2018. Σε επιφυλακή με καθημερινές περιπολίες οι δασικοί υπάλληλοι στην Ευρυτανία - Και τα απίθανα της Ελληνικής γραφειοκρατίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Ευρυτανίας, από τις 10 Αυγούστου τέθηκε σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Δασοπροστασίας 2018. Το πρόγραμμα καλούνται να εφαρμόσουν τα δασαρχεία Καρπενησίου και Φουρνάς και διαρκεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

dasarxeio11111


Τα απίθανα της Ελληνικής γραφειοκρατίας.

Εξήντα (60) δασεργάτες που προσλήφθηκαν πρόσφατα (στα τέλη Ιουλίου) στα δύο δασαρχεία του νομού Ευρυτανίας, με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας από το πρόγραμμα "Κοινωφελούς Εργασίας", προς το παρόν... δεν θα μπορούν να συμβάλουν στο πρόγραμμα Δασοπροστασίας του νομού.

Για την ακρίβεια, 30 δασικοί υπάλληλοι στο Δασαρχείο Καρπενησίου και 30 στο Δασαρχείο Φουρνάς, παραμένουν χωρίς να κάνουν τίποτα, στα προαύλια των δασαρχείων, καθώς -όπως έγραψαν  αποκλειστικά τα Ευρυτανικά Νέα- οι υπηρεσίες δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη τον προβλεπόμενο πιστοποιημένο εξοπλισμό (άρβυλα, γάντια κλπ ) που πρέπει να φέρουν μαζί τους, για λόγους προστασίας τους στο δάσος.

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός για την προμήθεια του πιστοποιημένου εξοπλισμού, δεν έχει καν ξεκινήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, ενώ γίνεται γνωστό πως μόλις πριν δύο εβδομάδες εγκρίθηκαν τα σχετικά κονδύλια απο το υπουργείο.

Συνεπώς παραμένει άγνωστο, πότε οι 60 δασικοί εργάτες των δύο Δασαρχείων στην Ευρυτανία, θα τους επιτραπεί να εργαστούν στα δάση και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δασοπροστασίας 2018, εργασία για την οποία άλλωστε... προσελήφθησαν! 

Προς το παρόν, το πρόγραμμα Δασοπροστασίας καλείται να εφαρμόσει, το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό των δασαρχείων.

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης: "Σκοπός του προγράμματος είναι να προστατευθούν αποτελεσματικά τα δάση, οι δασικές εκτάσεις και η πανίδα τους από πάσης φύσεως κινδύνους που τα απειλούν και ειδικά από πυρκαγιές, καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομη Θήρα, όπως επίσης ο έλεγχος διενέργειας παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης δασικών προϊόντων.

Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος θα λειτουργούν καθημερινά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα, Κυριακές και εξαιρέσιμες με συνεργεία επιφυλακής και με την διενέργεια περιπολιών των Δασικών Υπαλλήλων.

“Οι υπηρεσίες μας με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν και την υποδομή σε έργα αντιπυρικής προστασίας, θα συνεργαστούν αρμονικά και ουσιαστικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( Π.Υ., ΟΤΑ., Κυνηγετικούς συλλόγους. Εθελοντικές οργανώσεις κ.τ.λ.), ώστε μέσα από έναν σωστό συντονισμό όλων, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

“Στην προσπάθεια για αποτελεσματικότερη εφαρμογή του Προγράμματος Δασοπροστασίας, ζητάμε από τους φορείς και τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο της Δασικής Υπηρεσίας, με κάθε δυνατό τρόπο, για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων ενημερώνοντας για οποιαδήποτε παράβαση υποπίπτει στην αντίληψή τους”.

Η Δ/νση Δασων Ευρυτανια γνωστοποιεί τα τηλέφωνα των δυο δασαρχείων με τα οποία μπορούν οι πολίτες να επικονωνούν σε καθε περιπτωση.

Τηλέφωνα: Δασαρχείου Καρπενησίου: 2237022204 - 2237022889 - 2237080097 και Δασαρχείο Φουρνάς: 2237051233.