Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Διαγωνισμό παραδοσιακής πίτας με νικητή… άνδρα, οργάνωσαν στην Καστανιά Ευρυτανίας

Η πιο νόστιμη πίτα κέρδιζε, στην όμορφη Καστανιά Ευρυτανίας. Αφορμή στάθηκε ένας πρωτότυπος διαγωνισμό παραδοσιακής πίτας που οργάνωσε ο Σύλλογος Καστανιωτών για πρώτη φορά, με την επιτυχία του να δίνει προοπτική καθιέρωσής του.kastania pita4

Η επιτροπή του διαγωνισμού επί το έργον! Από αριστερά: Κώστας Κ. Μπαλτάς, Κατίνα Μπαλτά - Κάρρα, Παναγιώτης (Τάκης ) Κούκος και Στέφανος Μπώκος

Με πίστη στην αξία των ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων και την ανάγκη τα μυστικά τους να περάσουν στις επόμενες γενιές, οι Καστανιώτες μαζεύτηκαν την Τρίτη 13 Αυγούστου, όρισαν κριτική επιτροπή και ετοίμασαν διαγωνισμό με συνολικά οκτώ πίτες να τίθενται προς… αξιόλογηση. Νικητής αναδείχθηκε ο μοναδικός άνδρας της διαγωνιστικής διαδικασίας, ο κ. Χρήστος Παπαγιάννης, που ως έπαθλο παρέλαβε… δέκα κιλά αλεύρι για πίτες.

Όπως σχολιάζει ο κ. Ζαχ. Ζηνέλης (απ' όπου και οι λεζάντες των φωτωγραφιών), από την Καστανιά, ο διαγωνισμός πίτας «…οργανώθηκε για πρώτη φορά και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, όχι μόνο από τη συμμετοχή των "διαγωνιζομένων" αλλά και από τους θεατές κάθε ηλικίας, που φυσικά ανταμείφθηκαν, αφού και οι οκτώ πίτες στο τέλος καταναλώθηκαν με την ίδια βουλιμία, ανεξάρτητα αν ήταν από τις βραβευθείσες, γιατί όλες ήταν πεντανόστιμες! Μια πρωτοβουλία που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός!».

kastania pita1

Η επιτροπή καταγράφει τη βαθμολογία της

kastania pita5

kastania pita7

Οι διαγωνισθέντες Κατίνα Κούκου, Χρήστος Παπαγιάννης, Δέσποινα Βαστάκη, Φωτεινή Παπαγιάννη, Δώρα Σουλαντίκα, Γεωργία Παπαζαχαρία και Κική Μούρτου, ενώ λείπει από τη φωτό η Λούλα Μπώκου.

kastania pita3

Η Πρόεδρος Της Τοπικής Κοινότητας, κα Κατίνα Τσιώκου, με τον νικητή κ. Χρήστο Παπαγιάννη και τη σύζυγό του κα Φωτεινή