Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Στο Καρπενήσι η ελίτ της ελληνικής διαιτησίας. Σε εξέλιξη σεμινάρια με τη συμμετοχή 23 διαιτητών και 52 βοηθών A’ κατηγορίας

Με συμμετοχή 23 διαιτητών και 52 βοηθών A’ κατηγορίας διεξάγεται στο Καρπενήσι το «Σεμινάριο Αξιωματούχων Διαιτησίας Α΄κατηγορίας», που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., ενόψει της έναρξης των νέων εθνικών πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου Ελλάδος. Η τελετή έναρξης έγινε το Σάββατο (18/8) στο Hotel Spa Montana, όπου πραγματοποιούνται και τα σεμινάρια.

epo karpenisi_omadiki2

Η επίσημη τελετή έναρξης έγινε παρουσία του προέδρου της Κ.Ε.Δ. κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα, των μελών της Κ.Ε.Δ., του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα της FIFA κ. Πετρ Φούσεκ, των προσκεκλημένων της Κ.Ε.Δ. κκ. Hyytiä Jouni (πρόεδρος ΚΕΔ / Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Φινλανδίας), Μιχάλη Κουκουλάκη (Ε.Π.Ο. VAR Project Leader) και Δημήτρη Δαβάκη (Ε.Π.Ο. Integrity Officer), του προέδρου της ΕΠΣ Ευρυτανίας, κ. Γιώργου Παπαντζίμα, του αντιδημάρχου Καρπενησίου κ. Ταξιάρχη Κουτρομάνου κ.α.

Στο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνονται η γνωριμία με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας με βασική προτεραιότητα στον τρόπο λειτουργίας και τις αξίες που προάγει και πρεσβεύει, η διεξαγωγή των πρώτων γραπτών τεστ και των πρώτων τεστ φυσικής κατάστασης της σεζόν, η διεξαγωγή ψυχομετρικών τεστ, η μέτρηση βιομετρικών χαρακτηριστικών, η αφομοίωση πρακτικών εξάσκησης στο γήπεδο (φυσική κατάσταση-λήψη αποφάσεων), η αξιολόγηση και πρόληψη τραυματισμών, η μελέτη των αλλαγών που πραγματοποιηθήκαν στους Κανόνες του Παιχνιδιού 2018-19 και των πρακτικών συνεπειών τους, η εκτίμηση για τις καλύτερες πρακτικές και διαδικασίες μιας συντονισμένης παρέμβασης στις τεχνικές και πειθαρχικές αποφάσεις του παιχνιδιού, η αφομοίωση ενιαίων κριτηρίων ερμηνείας και εφαρμογής  του κανονισμού, ώστε να γίνονται ευρέως κατανοητές οι τεχνικές και πειθαρχικές αποφάσεις, η ενίσχυση της ομαδικής δουλειάς και προσπάθειας, προς τόνωση του συλλογικού πνεύματος της ομάδας, η ένταξη προαχθέντων Διαιτητών & Βοηθών Διαιτητών, η εισαγωγή στη χρήση πρωτοκόλλου VAR, η ενημέρωση για βασικές αρχές αθλητικής διατροφής και η ενημέρωση για θέματα Αθλητικής Ηθικής.

«Επιβάλλεται αλλαγή νοοτροπίας»

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ. κ. Περέιρα υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω  ότι  η ΚΕΔ θα συνεχίσει  να παίρνει  αποφάσεις αυτόνομα, ανεξάρτητα και με συνέπεια. Η Διαιτησία μπορεί να βελτιωθεί μόνο μέσω κατάλληλης εκπαίδευσης και σχεδίου ανάπτυξης. Γι’ αυτό χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά και να επικεντρωθούμε σε μια μακροχρόνια στρατηγική , η οποία πρέπει προφανώς να στηριχθεί από την ΕΠΟ.  Έχουμε πολλούς στόχους να πετύχουμε γι’ αυτό πρέπει να θέσουμε γερά θεμέλια  για μια καινούρια  εποχή στην Ελληνική Διαιτησία.

epo karpenisi_omilia

Πιστεύουμε στο ταλέντο σας και ότι θα καταφέρετε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Το ποδόσφαιρο επιδρά στην κοινωνία. Επιβάλλεται αλλαγή νοοτροπίας. Να διαβάζετε τους κανονισμούς και να είστε έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Με λίγα λόγια να είστε αφοσιωμένοι στα καθήκοντά σας. Η ΚΕΔ δεν φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες της. Είμαστε όλοι μια ομάδα.

Θα ήθελα να εκφράσω  την δέσμευσή  τόσο τη δική μου όσο και των υπόλοιπων μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ  και του Τμήματος Διαιτησίας,  ότι θα συμβάλλουμε στην ανανέωση της διαιτησίας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο». 

Πέραν των των μελών της Κ.Ε.Δ., στο σεμινάριο διδάσκουν ακόμα ο εθνικός γυμναστής διαιτητών κ. Βασίλης Λώλης, ο κ. Ζήσης  Παπανικολάου, Διδάκτωρ Αθλητικής Ψυχολογίας, η κα Ειρήνη Μπαμπαρούτση, Κλινική Διαιτολόγος/Αθλητική Διατροφολόγος και ο κ. Γεώργιος Κακαβάς PTOMTNeurotrainer.