Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

ev media-logo

Πανελλαδικές 2018. Την ερχόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο – Μεικτές τάσεις στην πορεία των βάσεων

Μικρή καθυστέρηση παρατηρείται φέτος στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η ανάρτηση των πινάκων με τους εισακτέους, αναμένεται προς το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα μετά τις 27 Αυγούστου. Έτσι, θα δοθεί τέλος στην αγωνία και των δεκάδων Ευρυτάνων υποψηφίων που συμμετείχαν στις εξετάσεις.panellinies-bathmoi-2017-2

Συνολικά, εκατόν τριάντα (130) μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου (ΓΕΛ-Λυκειακές Τάξεις-ΕΠΑΛ) πήραν μέρος στις Πανελλήνιες από το Καρπενήσι και τα χωριά, δίχως στον αριθμό αυτόν να υπολογίζονται οι υποψήφιοι παλαιότερων ετών.

Κάθε χρόνο, τα Ευρυτανόπουλα πετυχαίνουν αξιόλογες επιδόσεις στις Πανελλήνιες, με αρκετά παιδιά να σημειώνουν υψηλές βαθμολογίες και να εισάγονται σε υψηλόβαθμες σχολές, στοιχείο που αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά που επιτελούν μαθητές-καθηγητές (αλλά και γονείς).

Σχεδόν κάθε χρόνο η Ευρυτανία «εξάγει» επιτυχόντες σε Ιατρικές Σχολές, Νομική, Πολυτεχνείο κ.α. ενώ την ίδια ώρα, άξια συγχαρητηρίων είναι η προσπάθεια των υποψηφίων που φοιτούν στα περιφερειακά λύκεια του νομού -και η οποία συχνά αποφέρει, επίσης, σημαντικές επιτυχίες.

Οι βάσεις

Οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή, Χρήστο Κάτσικα, η πλειονότητα των τμημάτων - και ιδίως η πλειονότητα των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων - θα κινηθεί πτωτικά.

Αντιθέτως, τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, θα έχουν άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Κάτσικα, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος θα είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση. «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά των τελευταίων χρόνων», σχολίασε.

Φέτος, 104.040 μαθητές θα διεκδικήσουν 74.692 θέσεις.