Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Η “άνοδος” των ετεροδημοτών. Ν.Δ. και ΔΗ.ΣΥ. πλήρωσαν τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 

Με δωρεάν εισιτήριο μετ’ επιστροφής, μέχρι και τον τελικό προορισμό τους, ταξίδεψαν για να ψηφίσουν στην Ευρυτανία οι ετεροδημότες. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, η κίνηση ήταν μειωμένη

ktel 489

Τους ετεροδημότες ψηφοφόρους τους κινητοποίησαν τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμμαχία, μέσω χρηματοδότησης της μετακίνησής τους με ΚΤΕΛ, πληρώνοντας το 100% της αξίας του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής. Το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα, ίσως για πρώτη φορά, δεν χρηματοδότησε τη μετακίνηση των δικών του ετεροδημοτών ψηφοφόρων.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Το κάθε κουπόνι, αξίας 43 ευρώ, αφορούσε τη μετακίνηση μέσω του ΚΤΕΛ από την Αθήνα μέχρι το Καρπενήσι και δωρεάν μετακίνηση μέχρι το χωριό του καθενός ετεροδημότη, είτε αυτός μετακινούνταν σε χωριό του δήμου Αγράφων -όπου δεν υπάρχει δωρεάν δημοτική συγκοινωνία- είτε σε χωριό του δήμου Καρπενησίου, όπου ήδη λειτουργεί δωρεάν δημοτική συγκοινωνία.

Μειωμένη κίνηση
Τις τελευταίες ημέρες των εκλογών, ειδικότερα από την Παρασκευή 4 Μαΐου και μέχρι την Κυριακή των εκλογών, το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας αύξησε τα δρομολόγιά του, κυρίως από την Αθήνα. Να σημειώσουμε ότι το εισιτήριο κοστίζει, χωρίς επιστροφή, 25 ευρώ.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 4 επιπλέον δρομολόγια, τόσο το μεσημέρι, όσο και το απόγευμα, για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης των ψηφοφόρων. Το ίδιο και το Σάββατο, ενώ επιπλέον δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε και την Κυριακή. Ωστόσο, η φετινή κίνηση ήταν σημαντικά μειωμένη από κάθε άλλη προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι στον δήμο Καρπενησίου είναι εγγεγραμμένοι 794 ετεροδημότες, ενώ στον δήμο Αγράφων ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος και ανέρχεται στους 1.253. Συνολικά, στον νομό Ευρυτανίας, είναι εγγεγραμμένοι  2.074 ετεροδημότες.