Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Θρίαμβος Κοντογεώργου. Προσωπική του επιτυχία η νίκη της Νέας Δημοκρατίας

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέος βουλευτής Ευρυτανίας, με περισσότερους από 2.640 σταυρούς, αναδείχθηκε ο Κώστας Κοντογεώργος. Η μονοεδρική της Ευρυτανίας ανήκει -”επέστρεψε”, λένε οι οπαδοί του κόμματος- και πάλι στη Νέα Δημοκρατία

kontogeorgos thriambos

Άτομα νεαρής ηλικίας ήταν οι πρώτοι φίλοι και ψηφοφόροι που έσπευσαν να τον συγχαρούν


 

Ο Κώστας Κοντογεώργος, φαβορί για τη μονοεδρική της Ευρυτανίας, επιβεβαίωσε τη φήμη του πολιτικού "που δεν χάνει ποτέ εκλογές". Το απέδειξε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, που ενώ πολλά ήταν εναντίον του, εκείνος κατάφερε να ανατρέψει τα φημολογούμενα και να κερδίσει, όχι οριακά, αλλά με σημαντική διαφορά, την έδρα της Ευρυτανίας

Τα χαμόγελα επανήλθαν στα χείλη των Νεοδημοκρατών στην Ευρυτανία. Ωστόσο, ο Κώστας Κοντογεώργος, ο νέος βουλευτής Ευρυτανίας, συνέστησε σύνεση και εγκράτεια το βράδυ των εκλογών. Τα επινίκια, το βράδυ των εκλογών, ολοκληρώθηκαν με μια μικρή γιορτή στα γραφεία του κόμματος, δεδομένων και των κρίσιμων οικονομικών δυσκολιών που περνά η χώρα.

Αν και περίπου στις 10:00 το βράδυ της Κυριακής άρχισε να διαφαίνεται, από τα ανεπίσημα στοιχεία των κομματικών μηχανισμών, ότι κερδίζει την έδρα, ο ίδιος διατηρούσε συγκρατημένη αισιοδοξία και τελικά αποδέχθηκε τη... νίκη του αργά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν και είχε επιβεβαιώσει τα στοιχεία.

Στο γραφείο του είχαν μαζευτεί από νωρίς δεκάδες φίλοι του, οι οποίοι βοηθούσαν, μαζί  με τα στελέχη του επιτελείου του, στη συλλογή των στοιχείων, όπως αυτά έφταναν από τα εκλογικά κέντρα. Στο τέλος, πανηγύρισαν όλοι, ανακηρύσσοντάς τον νέο βουλευτή Ευρυτανίας. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Οι πρώτες δηλώσεις του
Ο Κώστας Κοντογεώργος, στις πρώτες του δηλώσεις, αφού ευχαρίστησε τους Ευρυτάνες που τον στήριξαν αλλά και τους συνεργάτες του, έστειλε ενωτικό μήνυμα προς κάθε Ευρυτάνα, ενώ επιτέθηκε σε όλους εκείνους που προσπάθησαν να διχάσουν τον Ευρυτανικό λαό. "... δεν θα συγχωρήσω ποτέ αυτούς που επιχείρησαν να διαιρέσουν τους πολίτες", τόνισε.

Στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν δίπλα μου σε αυτόν τον ανελέητο, αδυσώπητο προεκλογικό αγώνα. Βεβαίως είμαστε χαρούμενοι, αλλά συναισθανόμαστε το βάρος των ευθυνών μας μπροστά στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη του νομού, χωρίς να ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που επιχείρησαν να διαιρέσουν τον λαό της Ευρυτανίας.

Πρώτη κίνησή μας είναι να ενώσουμε ξανά τους πολίτες της Ευρυτανίας στον κοινό μας στόχο,  που είναι η ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά και η κοινωνική συνοχή, που είναι απαραίτητη για ένα καλύτερο αύριο.

Ευχαριστώ όλους τους Ευρυτάνες για την υποστήριξή τους. Ξέρω τι τράβηξαν αυτές τις ημέρες και τους δικαιολογώ. Συγχωρώ ακόμη και αυτούς που δεν ήταν κοντά μας. Δεν θα συγχωρήσω ποτέ αυτούς που επιχείρησαν να διαιρέσουν τους πολίτες".

Αποδοχή της νίκης Κοντογεώργου από τον Ηλία Καρανίκα
Λίγο μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα, ο Κώστας Κοντογεώργος επισκέφθηκε τα γραφεία του κόμματος, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής από τους δεκάδες οπαδούς του που τον περίμεναν για να τον συγχαρούν.

Εκείνη την ώρα, τον επισκέφθηκαν για να τον συγχαρούν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι από το ΠΑΣΟΚ. Ο απερχόμενος βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο κ. Γιάννης Σταμάτης και η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κα Βέτα Καρφή.

Ο κ. Λάμπρος Τσιτσάνης βρισκόταν στην περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας και δεν κατάφερε να τον επισκεφθεί, ωστόσο τον συνεχάρη με δημόσια δήλωσή του.

Λίγο αργότερα, τον επισκέφθηκε και ο άλλος πολιτικός του αντίπαλος -και κάποτε πολιτικός του φίλος- κ. Δημήτρης Καρατσίκης, υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία.


Δήλωση Κοντογεώργου

Στις δηλώσεις του, ο Κώστας Κοντογεώργος είπε: "Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ηλία Καρανίκα και τον συνυποψήφιό του Γιάννη Σταμάτη, που είναι εδώ κοντά μας απόψε. Φυσικά, νομίζω θα ήταν εδώ κι ο Λάμπρος ο Τσιτσάνης, αλλά βρίσκεται στον Απεράντιο και δεν πρόλαβε να έρθει. Να πω ότι κάναμε ένα ευπρεπή και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Να τους συγχαρώ, διότι δεν υπερέβησαν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, που είναι αυτά που αφήνουν τον πολίτη ελεύθερο να αποφασίσει τι θα κάνει.

Να ξέρετε ότι εμείς οι τρεις που ξεκινήσαμε ένα  πάρα πολύ δύσκολο αγώνα· εγώ, ο Χρήστος Αρμάγος και ο Φώτης Κουλαρμάνης, θα συνεχίσουμε ως μια γροθιά, συνεργαζόμενοι και με τον απερχόμενο βουλευτή μας και με όλους όσοι διεκδίκησαν δημόσιο αξίωμα, για το καλύτερο του τόπου.

Να είναι βέβαιοι οι συμπατριώτες μας ότι δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Υπάρχει ελπίδα κι εμείς αυτή την ελπίδα θα διεκδικήσουμε να την κάνουμε πράξη στην καθημερινότητα του πολίτη, των συμπατριωτών μας και κυρίως θα προσπαθήσουμε να συνενώσουμε και πάλι τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, γιατί τώρα τελευταία επιχειρήθηκε να διαιρεθούν με πολύ δραματικά αποτελέσματα.

Σας ευχαριστούμε και εσάς (σ.σ. τα ΜΜΕ) για τη συμβολή σας στον προεκλογικό αγώνα. Βεβαίως, για εμάς είναι μια μέρα χαράς, μετά από έναν πολύ δύσκολο αγώνα, ωστόσο, δεν ξεχνάμε ποτέ τις δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η χώρα μας, τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας και το βάρος της ευθύνης ήδη μας έχει κυριεύσει. Είναι σίγουρο και δεδομένο ότι θα ανταποκριθούμε σε όλους τους συμπολίτες μας, σε αυτά τουλάχιστον που έχουμε δεσμευτεί απέναντί τους.

Βέβαια, να εκφράσω για ακόμα μια φορά τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους του πολίτες της Ευρυτανίας, οι οποίοι στάθηκαν κοντά μας και δεν λύγισαν μπροστά σε μεθόδους που ήταν πρωτόγνωρες για προεκλογικό αγώνα στον τόπο.

Επίσης, θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις των συμπολιτών μας. Να ευχαριστήσω επιπλέον όλους τους συμπαραστάτες σε αυτό τον αγώνα, που δεν ήταν άλλοι από την ΝΕ της Νέας Δημοκρατίας, τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Κολοκύθα και όλους τους συνεργάτες, τα προσωπικά επιτελεία και των τριών μας υποψηφίων και τις οικογένειές μας, που κάθε φορά υπομένουν τα πάντα και τους φέρνουμε στα πρόθυρα της εξαντλήσεως".