Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Σήμερα, Πέμπτη 30 Αυγούστου, στο Μικρό Χωριό, η εξόδιος ακολουθία του π. Νικόλαου Αζακά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών

Θλίψη απλώθηκε το απόγευμα στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, μόλις έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση: ο π. Νικόλαος Αζακάς, ο αγαπημένος παπα-Νίκος του χωριού, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 62 ετών. Τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αποδείχθηκε εν τέλει μοιραίο.azakas-papas-mikro-xorio-BW

Επί δεκαετίες ολόκληρες ακούραστος λειτουργός, είχε αφοσιωθεί στο έργο του με επιμονή, δίνοντας νέα πνοή στις εκκλησιές του χωριού. Χαμογελαστός και προσιτός, ήταν πάντα δίπλα στους Ευρυτάνες πιστούς, που τον εκτιμούσαν ιδιαίτερα.

Αντιμετώπισε με σθένος το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό, τελώντας μυστήρια μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες. Ο π. Νικόλαος Αζακάς ήταν οικογενειάρχης και είχε δύο γιους.

Η εξόδιος ακολουθία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, στις 11.00 το πρωί, στον Ι.Ν Αγίας Κυριακής, στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας. Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον ναό από τις 07.15, όπου θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προτού αρχίσει η Θεία Λειτουργία.