Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Πτώση 658 μορίων κατέγραψε το Τμήμα Τμήματος Δασοπονίας & ΔΦΠ, στο Καρπενήσι - Ο αριθμός των εισακτέων στη σχολή

Με μικτές τάσεις καθορίστηκαν οι φετινές βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Την πιο θεαματική άνοδο σημείωσαν οι παιδαγωγικές σχολές, με άνοδο τουλάχιστον 1.000 μορίων για την κάθε σχολή. Οι ιατρικές σχολές σημείωσαν πτώση, ενώ οριακές μεταβολές παρατηρούνται κατά κύριο λόγο στις πολυτεχνικές και τις νομικές σχολές. Πτώση κατέγραψαν οι αρχιτεκτονικές σχολές, ενώ οι οικονομικές εμφάνισαν κατά πλειονότητα, οριακά ανοδική τάση.tei-dasoponias-wide-angle1

Πώς, όμως, κινήθηκαν οι βάσεις του Τμήματος Δασοπονίας και ΔΦΠ με έδρα το Καρπενήσι; Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Δασοπονία εμφάνισε πτώση κατά 658 μόρια και διαμορφώθηκε (στα Ημερ. ΓΕΛ) στα 9.207 μόρια (έναντι 9.865 το 2017).

Όλες οι δασοπονίες σημείωσαν πτώση, με την αντίστοιχη σχολή στην Καρδίτσα να κινείται στα 9.358 μόρια (-902 μόρια) και τη Δράμα στα 9.420 μόρια (-561 μόρια).

Όσον αφορά στον αριθμό των εισακτέων, αυτός ανέρχεται συνολικά σε 184, ωστόσο, όπως κάθε φορά, ένα μόνο τμήμα των επιτυχόντων αυτών θα αποτελέσει ενεργό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Τμήμα το προσεχές φθινόπωρο. Δεκάδες θα επιλέξουν απλά να εγγραφούν και να δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους την επόμενη χρονιά (με εξετάσεις ή 10%).

Από τα Ημερήσια ΓΕΛ "πέρασαν" στο Καρπενήσι 126 άτομα και από τα ΕΠΑΛ 36 (ο αριθμός συμπληρώνεται από το 10% και ειδικές κατηγορίες).