Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Συνάντηση εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης με τον κ. Παυλόπουλο

Στο Προεδρικό Μέγαρο συναντήθηκαν, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, στις 6 το απόγευμα, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα της διεκδίκησης ίδρυσης του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.panepistimio-stereas-sinantisi-pavlopoulos

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Ορχομενού, κ. Λουκά Υπερήφανου, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Παιδείας και Δήμαρχος Λοκρών, κ. Νικόλαος Λιόλιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, κ. Θύμιος Καραΐσκος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το κλιμάκιο των αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας, εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η δημιουργία και η ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, καθώς επίσης τον ενημέρωσαν για τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει από όλους τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το ζήτημα και θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και θα τους ενημερώσει σχετικά. Μετά την επίσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η λειτουργία Πανεπιστημίου με έδρα τη Λαμία, το κέντρο της Στερεάς Ελλάδας, είναι κοινή και δίκαιη απαίτηση όλων μας. Το Πανεπιστήμιο Στερεάς το αντιλαμβανόμαστε ως το ανώτατο εκείνο ίδρυμα που θα παράγει γνώση προς όφελος της ανάπτυξης. (...) Μέχρι σήμερα η λειτουργία Πανεπιστημίου στη Λαμία στην έδρα της Στερεάς Ελλάδας καταγράφεται ως ένας ανεκπλήρωτος διαχρονικός στόχος. Από ότι δείχνουν τα ίδια τα γεγονότα και η στάση του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα αυτό ο στόχος αυτός μένει πάντα επίκαιρος και ζωντανός.”.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, αφού ευχαρίστησε τον ΠτΔ για τη θερμή υποδοχή απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο, μεταξύ άλλων είπε: “... κ. πρόεδρε θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι όλες οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς της Στερεάς Ελλάδας τάσσονται υπέρ της ίδρυσης αυτονόμου και αυτοδύναμου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, διψούν γι’ αυτό, το θεωρούν δίκαιο κι αυτονόητο. Θέλουμε τη βοήθειά σας για να μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας και παράλληλα να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να αντιμετωπίζονται ισότιμα με την υπόλοιπη νεολαία της χώρας”.

 

Θετικά μηνύματα

Μετά από έναν ουσιαστικό διάλογο που διεξήχθη, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το αίτημα της Στερεάς είναι απολύτως βάσιμο και ότι αφού μελετήσει ενδελεχώς την πρόταση της Π.Ε.Δ., θα συζητήσει το θέμα, με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ. και της Περιφέρειας ευχαρίστησαν θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος της ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και αποχώρησαν με αισιοδοξία.