Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

«Ομπρέλα» προστασίας στον δρόμο για Προυσό. Σε πλήρη εξέλιξη το έργο της Π.Ε Ευρυτανίας με προϋπολογισμό 2,25 εκ. €

Σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ, που δίνουν λύση σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Τα έργα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και εποπτεύει η Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Ευρυτανίας. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, αναμένονται και νέες χρηματοδοτήσεις.dixty-ston-prouso11

Ένα από τα έργα με ιδιαίτερα σημασία και βαρύτητα είναι αυτό που αφορά την εγκατάσταση προστατευτικού μεταλλικού πλέγματος για τη συγκράτηση των βράχων σε έξι συγκεκριμένα επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου Γαύρου - Προυσού, με προϋπολογισμό 2.250.000 ευρώ.

Όπως αναλυτικά έγραψαν, έγκαιρα και έγκυρα, τα "Ευρυτανικά Νέα" (ήδη από τον Οκτώβριο του 2016), τα έξι σημεία μετά τον Γαύρο που έχει εγκατασταθεί το μεταλλικό δίκτυ και θα εγκατασταθεί σύντομα είναι:

1) Επικίνδυνο σημείο 190 μέτρα μετά τον Γαύρο: προστατευτικό πλέγμα μήκους 560 μέτρων

2) Επικίνδυνο σημείο στα 1,8 χλμ, κοντά στη διασταύρωση Καρίτσας: μήκος πλέγματος 470 μέτρα

3) Επικίνδυνο σημείο στα 3,2 χλμ, κοντά στη διασταύρωση Καρίτσας: μήκος πλέγματος 470 μέτρων

4) Επικίνδυνο σημείο στα 4,1 χλμ, θέση μετά τα “Πατήματα της Παναγίας”: μήκος πλέγματος 600 μέτρων

5) Επικίνδυνο σημείο στα 6,1 χλμ, σε θέση κατολίσθησης. Η θέση είναι μετά το Δερματόρεμα, πριν τη διασταύρωση Χελιδόνας και τέλος,

6) Επικίνδυνο σημείο στα 7,1 χλμ, η θέση είναι πλησίον της διασταύρωσης Χελιδόνας: μήκος πλέγματος 300 μέτρων.

"Επενδύουμε στον άξονα Καρπενήσι - Ποταμιά - Προυσός"

Μιλώντας στα «Ευρυτανικά Νέα» ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ξεκινώντας το έργο, είχαμε από την αρχή στοχεύσει σε έξι συγκεκριμένες θέσεις, όπως τις προσδιόριζε και η μελέτη. Λαμβάνοντας στατιστικά στοιχεία -όλα αυτά τα χρόνια- του οδικού δικτύου Προυσού, βλέπουμε που υπάρχουν συχνές βραχοπτώσεις και έτσι στοχεύσαμε σε έξι συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες και υλοποιούνται. Οι τρείς έχουν ήδη κατασκευαστεί, οι άλλες δύο βρίσκονται σε εξέλιξη και η εργολαβία κλείνει με την έκτη θέση τοποθέτησης προστατευτικών πλεγμάτων -καιρού  επιτρέποντος- μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο άξονας Καρπενήσι - Ποταμιά - Προυσός είναι το βασικό οδικό δίκτυο της τουριστικής υποδομής του νομού. Επενδύουμε σημαντικά στο δίκτυο αυτό. Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εγγράψουμε μία ακόμα εργολαβία, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, για να συνεχίσουμε, ξανά με την ίδια λογική, σε επιπλέον άλλες επιλεγμένες θέσεις, ώστε να αυξήσουμε την ασφάλεια διέλευσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου. Το νέο αυτό έργο θα ενταχθεί μέσα στο 2018 και θα αρχίσει η διαδικασία δημοπράτησής του το 2019. Λογικά, θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019 και έτσι λύνουμε αρκετά προβλήματα».