Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

ev media-logo

Θετικά νέα από τη Λαμία, για τα υπεράριθμα τμήματα στο ΓΕΛ Καρπενησίου - Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή

Στη Λαμία και το γραφείο του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης βρέθηκε, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία φορέων του Καρπενησίου, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.gel-kthrio1

Η συνάντηση έγινε με θέμα το ζήτημα των μεγάλων τμημάτων στην Α’ τάξη του ΓΕΛ Καρπενησίου, που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς, όπως λένε, υποβαθμίζει την παιδαγωγική διαδικασία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστος Δημητρίου υποδέχθηκε, γύρω στις 10.00 το πρωί, τον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιό, τους καθηγητές του ΓΕΛ, Σπύρο Μπουλάκο (υποδ/ντής) και Φανή Πολάκη, καθώς και εκπροσώπους γονέων μαθητών της Α’ λυκείου (Καραγκούνης Ανδρέας, Καμαρέτσος Βασίλης, Κυριακοπούλου Βασιλική).

Στη συζήτηση, που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, οι φορείς έθεσαν υπόψιν του Δ/ντή το πρόβλημα των υπεράριθμων τμημάτων (σχηματίστηκαν δύο τμήματα των 26 και 27 παιδιών) και εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για το επίπεδο της παρεχόμενης γνώσης στο σχολείο.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητρίου έδειξε πρόθυμος να δώσει λύση στο πρόβλημα, τονίζοντας πως μόλις ολοκληρωθεί η επόμενη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών στη Β/θμια (εντός του Οκτωβρίου) θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο.