Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Οι παρελάσεις σε Καρπενήσι και Κερασοχώρι. Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στους δύο δήμους

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα κορυφωθούν οι εορτασμοί στην Ευρυτανία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Καρπενήσι και Κερασοχώρι, την προσεχή Κυριακή.parelasi-kerasoxori-arxeio11

Εβδομήντα οκτώ (78) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το «ΟΧΙ» στο ιταλικό τελεσίγραφο για διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ένα «όχι» το οποίο αντανακλούσε τη θέληση ενός ολόκληρου λαού. Οι εορτασμοί της εθνικής επετείου στην Ευρυτανία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28/10, σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε η Αντιπεριφέρεια (για το Καρπενήσι) και ο δήμος Αγράφων.

Σε μήνυμά του για την επέτειο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως: «Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει για πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους, θα μας υπενθυμίζει τον αγώνα απέναντι στην εχθρική επιδρομή, θα συμβολίζει αιώνια την πάλη για τη δημοκρατία, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προάσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ανήμερα της εθνικής επετείου, Κυριακή 28η Οκτωβρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου. Αντίστοιχα, δοξολογία θα τελεστεί στον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής, στο Κερασοχώρι.

Στο Καρπενήσι, θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ηρώου των πεσόντων της πόλης (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει (στις 10.40) ο κ. Διονύσης Παρούτσας, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (και συνεργάτης των «Ευρυτανικών Νέων»). Η κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες αρχές θα ξεκινήσει στις 11.00 και θα ακολουθήσει η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου. Η παρέλαση μαθητών και μελών συλλόγων θα ξεκινήσει στις 11.15 το πρωί, επί της οδού Αποδήμων Ευρυτάνων.

Στο Κερασοχώρι την εκφώνηση του πανηγυρικού θα αναλάβει η καθηγήτρια του Γυμνασίου - Λυκείου Κερασοχωρίου κα Γαλάτη Αργυρώ, για να ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριού, εκφώνηση ονομάτων των ηρωικά πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος 1940-41 και κατάθεση στεφάνων. Η παρέλαση μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου θα ξεκινήσει στις 11.00.