Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Δεν ξέχασαν τον «στρατηγό της νίκης». Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου με ομιλία για τον Ευρυτάνα Χαράλαμπο Κατσιμήτρο

Κοσμοσυρροή στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου για να εορτασθεί η επέτειος του «ΟΧΙ» με ομιλία για τον Ευρυτάνα στρατηγό της νίκης του πολέμου 1940, Χαράλαμπο Κατσιμήτρο.pneumatiko-kentro-roumel-katsimitros2

 

Ύστερα από την επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες που προσέφεραν τη ζωή τους για την πατρίδα κατά τον πόλεμο αυτό, ο Πρόεδρος του ΠΚΡ, κ. Νικόλαος Νούλας, απεύθυνε χαιρετισμό, κατά τον οποίο αναφέρθηκε στη θυσία των αγωνιστών του ’40, καθώς και στις αξίες και στα ιδανικά που υπηρέτησαν. Στη συνέχεια, ο Ευρυτάνας κ. Φώτης Κουλαρμάνης, Πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων, ενθουσίασε και συγκίνησε το πολυπληθές ακροατήριο, με την εξιστόρηση του στρατηγικού σχεδίου και της δράσης του Κατσιμήτρου, που δημιούργησε το θαύμα του έπους του πολέμου 1940.

Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ, που παρουσίαζε το χρονικό του πολέμου. Η εκδήλωση έκλεισε με το γυναικείο πολυφωνικό της Κοσοβίτσας της Βορείου Ηπείρου, το οποίο ερμήνευσε τραγούδια από τη δημοτική μας παράδοση, που αναφέρονταν στα γεγονότα της περιόδου εκείνης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη δεξίωση.

pneumatiko-kentro-roumel-katsimitros1

pneumatiko-kentro-rouml-katsimitros3