Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Ανακοίνωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ευρυτανίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σε δελτίο τύπου, που εξέδωσαν από κοινού οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία, αναφέρονται τα εξής:

siriza

"Τα αποτελέσματα των εκλογών ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό και επαναπροσδιορίζουν τη διάταξη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Με εκφαντικό τρόπο απορρίπτεται η πολιτική του καταστροφικού μνημονίου και ζητείται επιτακτικά αλλαγή πορείας. Επί πλέον στέλνουν μήνυμα αντίστασης στην Ευρώπη της λιτότητας και της εξαθλίωσης και ο Ελληνικός λαός συντονίζεται με τους αγώνες των λαών της για μια άλλη Ευρώπη.

Ο λαός, με την ενίσχυση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., απέρριψε τους εκβιασμούς που προέρχονται από ξένα και ντόπια φερέφωνα της πλουτοκρατίας, τα ψεύτικα διλήμματα των εγχώριων αντιπροσώπων της τρόικας, τις συκοφαντίες για ταραχοποιούς - κουκουλοφόρους κ.λπ. που κυρίως τα απέρριψαν οι Αθηναίοι πολίτες στους οποίους απευθύνονταν, με ποσοστά πάνω από 20%.

Με την ψήφο του, από τρομοκρατούμενος μέσω των ΜΜΕ, ιδιοκτησίας των εθνικών εργολάβων, τρομοκράτησε την κρατικοδίαιτη διαπλοκή που ετοιμάζεται να της μεταβιβαστεί με εξευτελιστικό τίμημα η δημόσια περιουσία.

Ανησυχητική είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής, την οποία εξέθρεψε η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής από τις κυβερνήσεις και η υιοθέτηση των επιχειρημάτων της από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που νομιμοποίησε τη δράση της. Πιστεύουμε ότι δείχνοντας στο φως την ανατριχιαστική της ιδεολογία, σύντομα η Ελληνική κοινωνία θα την απομονώσει ξανά.

Στον τόπο μας, την Ευρυτανία, για δεκαετίες είχε οικοδομηθεί ένα άθλιο κομματικό πελατειακό σύστημα χειραγώγησης του λαού μας, αξιοποιώντας την εγκατάλειψη, την απομόνωση από τα κοινωνικά κινήματα. Έτσι παρέμεινε ανεπίκαιρο συντηρητικό φέουδο, διατήρησε δε σε υψηλό ποσοστό τα κόμματα της μέχρι τώρα εξουσίας και λόγω αδυναμίας συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων. Παρ’ όλα αυτά, μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας πείστηκε από τις συγκεκριμένες και με προοπτική προτάσεις μας για τη σωτηρία του λαού και μας εμπιστεύτηκε με την ψήφο του αντιτασσόμενο σ’ αυτό το μοντέλο άσκησης εξουσίας.

Τους ευχαριστούμε και υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε για να ικανοποιήσουμε την απαίτηση του λαού για αριστερή αντιμνημονιακή πορεία, αξιοπρέπεια και κοινωνία όρθια".