Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Κατεδαφίζουν το Γιαπί - Τα σχέδια κατεδάφισης μελέτησε ο δήμαρχος Καρπενησίου - Εγκρίθηκαν 4 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για την αξιοποίηση του κτιρίου

giapi-sxedia-katedafisi-0

Τα ψέματα τέλειωσαν για το «γιαπί» στο Καρπενήσι.

Όπως έγραψαν τα «Ευρυτανικά Νέα» που παρακολουθούν στενά το θέμα, μετά την αγορά του κτηρίου από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Ευρυτανίας) με 1,5 εκατ. ευρώ (το 50% σε πλειστηριασμό και το υπόλοιπο 50% με συμφωνία του ιδιοκτήτη του), εγκρίθηκαν ακόμη άλλα 4 εκατ. ευρώ (σύνολο επένδυσης 5,5 εκατ. ευρώ) για την κατεδάφιση του κτηρίου και την μετέπειτα αξιοποίησή του. 

Σήμερα, Τετάρτη 28/11/2018, κατατέθηκαν τα σχέδια κατεδάφισης των πάνω οροφών του κτηρίου τα οποία είδε ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης. 

Χαρακτηριστικός είναι ο ενθουσιασμός τη δημοτικής αρχής για την πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη για την πόλη, καθώς αυτός αποτυπώθηκε ακόμη και στην ανακοίνωση του δήμου που καταλήγει με την φράση "Καλή αρχή...".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του δήμου. “Κατεδάφιση μεγάλου ημιτελούς ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης. Με όραμα, συνεργασία, σχεδιασμό πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Κατατέθηκε σήμερα η ολοκληρωμένη μελέτη για να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης του μεγάλου ημιτελούς ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης μας. Καλή αρχή…”

Π.Ε ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Φακίτσας, από την ΠΕ Ευρυτανίας δήλωσε: "Σήμερα ως Περιφερειακή αρχή καταθέσαμε στην πολεοδομία την άδεια για την κατεδάφιση του γνωστού γιαπιού που έχει στοιχειώσει την πόλη μας για σχεδόν 35 χρόνια... το Καρπενήσι θα αναπνεύσει...Η συγκίνηση και η προσμονή θυμίζουν τις μέρες της κατάθεση της μελέτης της Ανάπλασης στο ΕΣΠΑ το 2012".

 giapi-kthrio-arxeio11