Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ) Βαρυχειμωνιά στην ανατολική Ευρυτανία. Ανοιχτοί όλοι οι εθνικοί δρόμοι. Με αλυσίδες και προσοχή η κυκλοφορία σε τμήματα του εσωτερικού οδικού δικτύου

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από το μεσημέρι της Δευτέρας, παραμονή Πρωτοχρονιάς, την ανατολική κυρίως Ευρυτανία. Τα φαινόμενα εντάθηκαν από το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπου και χιόνισε μέσα στο Καρπενήσι. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Το εθνικό οδικό δίκτυο Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο είναι ανοιχτό και η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή στη Ράχη Τυμφρηστού όπου σε διάφορα σημεία απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, όπως και του δήμου Καρπενησίου, από νωρίς έχουν ξεκινήσει με τη ρίψη αλατιού, την προσπάθεια αποχιονισμού στον κεντρικό οδικό άξονα, όπως επίσης επιχειρούν να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, προς Κρίκελλο - Δομνίστα και προς Αγία Τριάδα και Φουρνά, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη προσοχή και με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στο Καρπενήσι προσοχή απαιτείται σε κατηφορικά δρομάκια των συνοικιών της πόλης -και ιδιαίτερα στις γειτονιές του Προφήτη Ηλία (Ξηριά)· εκεί το χιόνι είναι στρωμένο και οι αρνητικές θερμοκρασίες που θα ακολουθήσουν το βράδυ θα δημιουργήσουν παγίδες.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας - ξημέρωμα Τρίτης 1η Ιανουαρίου, αλλά από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα αρχίσουν να εξασθενούν..