Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Τουριστικό λεωφορείο γλίστρησε στο χιόνι της Ζηνοπούλου, έπεσε στα κολωνάκια και προκάλεσε ουρές εκατοντάδων μέτρων

Τουριστικό λεωφορείο προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο του Καρπενησίου καθώς «κόλλησε» στο χιόνι, το πρωί της Πέμπτης, 3 Ιανουαρίου 2019.leoforeio-xioni-zinop4-0

Ήταν λίγο μετά τις 10.00 όταν ο οδηγός του πούλμαν, που ΔΕΝ φορούσε αντιολισθητικές αλυσίδες, έχασε τον έλεγχο του βαρέος οχήματος με αποτέλεσμα να βρεθεί στα κολωνάκια στα αριστερά της οδού Ζηνοπούλου, λίγο πριν το φαρμακείο.

Με τη βοήθεια εθελοντών… «ξηλώθηκαν» 2-3 κολωνάκια ώστε το λεωφορείο να απεγκλωβιστεί, ωστόσο λίγα μέτρα πιο πάνω «κόλλησε» ξανά στο χιόνι καθώς δεν υπήρχε πρόσφυση στο χιονισμένο έδαφος. Σύμφωνα με τον οδηγό δε, για πρακτικούς λόγους ήταν αδύνατο να τοποθετήσει αλυσίδες στο όχημα.

Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της αστυνομίας και τελικά, ύστερα από περίπου 40 λεπτά και πολύ κόπο, το λεωφορείο κατάφερε να ανέβει τη Ζηνοπούλου. Πίσω του είχε δημιουργηθεί ουρά δεκάδων αυτοκινήτων.

Εύλογη είναι η απορία για το πώς επαγγελματίας οδηγός που μετέφερε δεκάδες επιβάτες αψήφησε το χιόνι και δεν «φορούσε» αλυσίδες, ούτε του έγινε νωρίτερα κάποια σύσταση από την αστυνομία στην είσοδο της πόλης.

Τα πράγματα θα μπορούσαν δε να ήταν ακόμα χειρότερα εάν, για παράδειγμα, στα αυτοκίνητα που "κόλλησαν" στην ουρά βρίσκονταν κάποιο ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία θα αναλάβει τα δέοντα για την επιβολή προστίμου.

ΒΙΝΤΕΟ

leoforeio-xioni-zinopoulou-0

leoforeio-xioni-zinopoulou1-1

 

leoforeio-xioni-zinop5-0

leoforeio-xioni-zinop6-1