Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος: «Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

TRIANTAFULLOPOULOS
Συνέντευξη παραχώρησε στα ‘‘Ευρυτανικά Νέα” ο ποδοσφαιριστής του Αιόλου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος. O αρχηγός της ομάδας μίλησε για τα συναισθήματα που του δημιούργησε η κατάκτηση του τίτλου, θεωρώντας  ως σημεία κλειδία αυτής της επιτυχίας το πάθος και τη θέληση που επέδειξαν όλοι στη διάρκεια της χρονιάς. Χαρακτηρίζει ως άλλοθι για  την απώλεια του πρωταθλήματος τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων των Αγράφων. Υπογραμμίζει ιδιαίτερα την αλληλουποστήριξη που υπήρχε μεταξύ προπονητή και ποδοσφαιριστών, ενώ θεωρεί σημαντική την παρουσία της Διοίκησης και του κόσμου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αναφορικά με τα μπαράζ ανόδου που ακολοθούθούν ο Τριανταφυλλόπουλος τόνισε πως όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως στόχος της ομάδας είναι η άνοδος.
Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρυτανίας με την ομάδα του Αίολου επικρατώντας στον τελικό (29/4) των Αγράφων με 3-2 εκτός έδρας έχοντας μάλιστα χάσει το πρώτο παιχνίδι με 1-0 εντός έδρας. Γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1982 και έχει κατακτήσει, συνολικά, δυο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, όλα με την ομάδα του Αίολου. Στην καριέρα του και έχει αγωνιστεί, εκτός από την ομάδα του Προφήτη Ηλία, στον Άγιο Νικόλαο και τον Αστέρα Αγίας Τριάδας.

Μπάμπη, καταρχάς να σε συγχαρούμε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος με την ομάδα του Αίολου. Ποια ήταν τα συναισθήματα που σου δημιουργήθηκαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης;
Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, παίχτες, διοίκηση και προπονητή. Κάναμε μια προσπάθεια από το προηγούμενο Καλοκαίρι η οποία απέδωσε καρπούς με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 
Ένοιωσα χαρά και ικανοποίηση που επετεύχθη ο μεγάλος μας στόχος, όμως συνεχίζουμε τις  προπονήσεις, καθώς ακολουθούν τα μπαράζ ανόδου.
Ο προπονητής σου μας είχε πει στην αρχή της χρονιάς ότι η ομάδα πρέπει να βγάλει από πάνω της την ταμπέλα του λούζερ (ηττοπαθή). 
Θεωρείς ότι αυτό ήταν ένα εμπόδιο (ψυχολογικό) που ο Αίολος απείχε από τους τίτλους για 13 χρόνια;
Πιστεύω ότι τα περισσότερα χρόνια που ο Αίολος έφτανε στους τελικούς δεν έφταιγαν τα ψυχολογικά προβλήματα που έχανε τον τίτλο. 
Ήταν άλλοι οι παράγοντες και οι συνθήκες που τον άφηναν εκτός στόχων, αφού ο Αίολος είχε πάντα από τις καλύτερες ομάδες που συμμετείχαν στα μπαράζ. 
Αποδείξαμε ότι η ομάδα δεν ήταν λούζερ. Έπαιξε με ψυχή, καρδιά και πάθος και αυτό φάνηκε μέχρι το 93ο λεπτό, όταν και πετύχαμε το γκολ που μας χάρισε το πρωτάθλημα.
Είχε φέτος η ομάδα το πιο πλήρες ρόστερ από κάθε άλλη χρονιά;
Όχι!! Πιστεύω ότι -εκτός από 1-2 χρονιές- ο Αίολος, χωρίς να θέλω να μειώσω σε καμία περίπτωση την τεράστια προσπάθεια της φετινής ομάδας, πάντα είχε αρκετά γεμάτο ρόστερ ικανό να πρωταγωνιστήσει, όμως (όπως είπα και πριν) πάντα κάτι γινόταν και δεν μπορούσε να φτάσει στην κορυφή.
Ποια ήταν σημεία κλειδιά που σας χάρισαν τον τίτλο με δεδομένο ότι και τα ημιτελικά και οι τελικοί ήταν ισορροπημένοι αν κρίνουμε από την ισοτερμία που υπήρχε στα τέρματα;
Το σημείο που διέκρινε φέτος το σύλλογο ήταν ότι έμπαινε και έπαιζε κάθε παιχνίδι με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Άσχετα αν άλλες φορές το καταφέρναμε και άλλες όχι, υπήρχε πάθος για τη νίκη.
Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Τριανταφυλλόπουλος κατέκτησε το πρωτάθλημα στην πρώτη του ουσιαστικά χρονιά ως τεχνικός 
Τον στηρίξατε από την αρχή και υπήρξαν αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να μην υπάρξουν τα προβλήματα του παρελθόντος;
Όσα χρόνια είμαι εγώ στην ομάδα δεν υπήρχε ποτέ θέμα μεταξύ προπονητή και παιχτών, όπως αιωρείται σε «κουβέντες καφενείου». Με τον Νίκο αλληλοστηριχτήκαμε, δουλέψαμε όλοι μαζί και για αυτό ανταμειφθήκαμε.
Τι σας είπε ο προπονητής στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του τελευταίου τελικού;
Το μόνο που μας είπε (πριν και το πρώτο παιχνίδι) είναι ότι θα χρειαζόμασταν νίκη και πως θα έπρεπε να προσπαθήσουμε πολύ για να την κατακτήσουμε. Αυτό κάναμε και έτσι ήρθε ο τίτλος.
Μέρος της ομάδας είναι η Διοίκηση, η οποία από όσο σας ξέρω σας στάθηκε αρκετά. Ένοιωσες εσύ αυτή τη στήριξη;
Η ομάδα ξεκινάει από το κεφάλι, το κεφάλι είναι η Διοίκηση και αυτό τα λέει όλα. Σοβαρή Διοίκηση σημαίνει υψηλοί στόχοι.

TRIANTAFULLOPOULOS-1
 
Ο κόσμος της ομάδας στάθηκε στο πλευρό σας και έδωσε βροντερό παρόν στους τελικούς...
Ο Αίολος όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστεί προσπαθεί να αποκτήσει φιλάθλους. 
Ελπίζω, σε όσους υποστήριξαν την ομάδα και στους τελικούς, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της  χρονιά να δώσαμε χαρά με την κατάκτηση του τίτλου και εύχομαι να πανηγυρίσουμε παρέα και νέες επιτυχίες.
Σημαντικό μερίδιο της επιτυχία ανήκει και στους Τζον και Αλί που ήρθαν στην ομάδα τον Ιανουάριο και ενίσχυσαν σημαντικά την ομάδα…
Είναι παίχτες αξίας οι οποίοι αναβάθμισαν το τοπικό πρωτάθλημα με την παρουσία τους και τις αγωνιστικές τους επιδόσεις. 
Θα ήθελα να επισημάνω πως η όλη προσπάθεια των παιδιών μέσα στη χρονιά έδωσε το κίνητρο στη διοίκηση να κάνει την υπέρβαση με αυτές τις καθοριστικές προσθήκες. 
Σε ποιον αφιερώνεις τον τίτλο που κατέκτησες με τον Αίολο;
Αφιερώνω τον τίτλο στην οικογένειά μου που με στήριξε από την αρχή του πρωταθλήματος, αλλά και σε όλη την ομάδα που παλέψαμε μαζί όλη τη χρονιά.
Αντίπαλός σας ήταν τα Άγραφα, που βρίσκονται στο επίκεντρο τόσο για τα παράπονα που έχουν εκφράσει, όσο και για με τις ποινές παιχτών τους που ακολούθησαν από τον προπηλακισμό του διαιτητή. Το δικό σου σχόλιο για όλα αυτά;
Καταρχάς θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα πως η ομάδα των Άγραφων, όλα αυτά τα χρόνια με την παρουσία της στα γήπεδα της Ευρυτανίας, βελτίωσε το επίπεδο του ποδοσφαίρου με παίχτες αξίες που ενέταξε στο ρόστερ της και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι.
Τέτοια παιχνίδια κρίνονται σε μια φάση. Όπως δεχτήκαμε τρια γκολ από το πουθενά έτσι και εμείς πετύχαμε άλλα τόσα και πήραμε το ματς-τίτλου. Τα Άγραφα στάθηκαν άτυχα στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, όπου κρίθηκε το πρωτάθλημα.
Όσον αφορά τις φωνές και τα παράπονα που έχουν αποτελούν άλλοθι για την απώλεια του τίτλου. 
Ποια είναι γνώμη σου για τη διαιτησία γενικότερα στο Νομό; Υπάρχουν άτομα που μπορούν να αντέξουν στην πίεση ή θεωρείς ότι το επίπεδο είναι χαμηλό;
Όχι, δεν θεωρώ πως είναι χαμηλό το επίπεδο. Πιστεύω πως η διαιτησία κάθε χρόνο βελτιώνεται και φέτος στάθηκε αρκετά καλά. Απλά πρέπει να μη βγαίνουν στο γήπεδο οι προσωπικές σχέσεις και κόντρες ποδοσφαιριστών και διαιτητών. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι στενός ο κύκλος στο Καρπενήσι, όμως η οικειότητα όταν παίζεις μπάλα δε θα πρέπει να υπάρχει. 
Καθρέφτης του ποδοσφαίρου είναι τα γήπεδα. Ποια είναι η δική σου τοποθέτηση πάνω σε αυτό το σημαντικό θέμα;
Τα γήπεδα-έδρες των περισσοτέρων ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα είναι ακατάλληλα. Δε διανοείται να μπαίνεις σε αποδυτήρια, που δεν έχουν παράθυρα, τζάμια, ντους κ. ά., που αλλού θεωρούνται δεδομένα. Έχει τύχει να πάμε για αγώνα σε γήπεδο, όπου αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε μέσα στα αυτοκίνητα!! 
Οι αρμόδιοι των ομάδων πρέπει να φροντίσουν ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα.
Η συνέχεια λέει… μπαράζ ανόδου. Ο Αίολος δεν είναι το πρώτο φαβορί. Αυτό απαλλάσσει την ομάδα από το άγχος ή δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας; Είναι καλό ή κακό;
Καταρχάς, φτάνοντας ως εδώ στόχος πλέον είναι η άνοδος, γιατί πιστεύω πως αυτή η ομάδα έχει τα φόντα με κάποιες προσθήκες να εκπροσωπήσει το Νομό τη νέα χρονιά στη Δ΄ Εθνική. 
Κανείς δεν είναι φαβορί στα χαρτιά. Όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο και είναι σημαντικό πως οι άλλες ομάδες -από ότι γνωρίζω- δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε μπαράζ ανόδου, σε αντίθεση με τον Αίολο. 
Έχεις εικόνα για τη δυναμική των αντιπάλων του Αίολου;
Αυτά είναι θέματα που αφορούν τον προπονητή και τη Διοίκηση. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι να κάνουν το σχετικό σκάουτινγκ των αντιπάλων μας σχετικά με το ποιους παίχτες πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα και ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους. Εμείς οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά στις  προπονήσεις και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. 
Αφού σε ευχαριστήσω για κουβέντα που είχαμε, υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να αναφέρεις και να επισημάνεις;
Θέλω να και πάλι να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.  
Φέτος δημιουργήθηκε ένα οικογενειακό κλίμα και αυτό φάνηκε και στις ήττες, όπου μείναμε μια γροθιά. Έχει μέλλον αυτή η ομάδα, γιατί δουλεύει με χαμηλό όριο ηλικίας. 
Προσωπικά θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο την ομάδα και εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ευχαριστώ και εγώ. Καλό Καλοκαίρι.

TRIANTAFULLOPOULOS-2

TRIANTAFULLOPOULOS-3