Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τελέστηκε στο Κρίκελλο το 40ήμερο μνημόσυνο του Κώστα Συγγούνη - Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κρίκελλο Ευρυτανίας, τελέστηκε, την περασμένη Κυριακή (13/1), το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του Κώστα Συγγούνη, που τον περασμένο Δεκέμβριο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών τη δεκαετία του '80.mnimosino-siggouni-krikello-0

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, Ιωάννης Νικοπολίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, Κοσμάς Τσιαμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Παντελής Χαλκιάς, συγγενείς, πρώην συνάδελφοι, φίλοι και συγχωριανοί του εκλιπόντος.

Για έναν οραματιστή και ασυμβίβαστο άνθρωπο, που διεκδίκησε και εν πολλοίς θυσιάστηκε για τα δικαιώματα του κλάδου, μίλησε ο Κ. Τσιαμάκης, που δεν έκρυψε τα λόγια του και τόνισε πως η ομοσπονδία και οι συνάδελφοί του «…τον ξέχασαν».

ΠΟΑΣΥ: Αποκατάσταση της αδικίας

Η ΠΟΑΣΥ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Με τον προσήκοντα σεβασμό στη μνήμη και την ιστορία ενός πρωτεργάτη του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών, όταν όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, τελέστηκε χθες (σ.σ 13/1) με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, το 40ήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του συναδέλφου μας Κώστα Συγγούνη».

«Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος αυτής κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Νταβούρας, ο Ταμίας κ. Γιώργος Κουλιάκης, ο Οργανωτικός Γραμματέας και Αναπληρωτής Ταμίας κ. Θεόδωρος Χαντζόπουλος, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μαυραγάνης και το Μέλος του ΔΣ κ. Δημήτριος Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας  κ. Κοσμάς Τσιαμάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Κατής και ο Αντιπρόεδρος αυτής κ. Κων/νος Φύκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας κ. Νικόλαος Τριανταφύλλης,  ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ανδρέας Πατλιάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Νικοπολίδης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδης Τασιός, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Παντελής Χαλκιάς, συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς του εκλιπόντος.».

«Μιλώντας για την ιστορική διαδρομή του Προέδρου της Ένωσης Κατωτέρων Αστυνομικών, ως πρωτεργάτη και οραματιστή του συνδικαλισμού των Ελλήνων Αστυνομικών τη δεκαετία του ’80, τόσο ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ όσο και ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης, στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι υπήρξε ένας ασυμβίβαστος μαχητής που ‘έφυγε’ με το παράπονο του ‘ξεχασμένου’ και του διωχθέντος από το αστυνομικό σώμα επειδή ύψωσε το ανάστημά του και άσκησε κριτική στην τότε αστυνομική και πολιτική ηγεσία, χωρίς την άδειά τους… Με συνοπτικές διαδικασίες, μεθοδεύτηκε το 1988 η απόταξή του χωρίς να επιτευχθεί στη συνέχεια η πλήρης αποκατάστασή του, με ευθύνη και του Συνδικαλιστικού Κινήματος.».

«Αυτήν την αδικία και τα μελανά σημεία της ιστορίας της», καταλήγει η ανακοίνωση, «η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε προγραμματίσει να τα αναδείξει στο επικείμενο συνέδριό της, καλώντας προσωπικά τον ίδιο προκειμένου να του απονείμει τιμητική πλακέτα, κάτι που θα γίνει δυστυχώς πλέον χωρίς τη φυσική του παρουσία. Θα είναι όμως για πάντα μαζί μας οι παρακαταθήκες που μας άφησε καθώς και οι συνεργάτες του που θα μιλήσουν για τον Κώστα Συγγούνη για να πληροφορηθούν όλοι ποιος ήταν και τι προσέφερε στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος αφού και σήμερα το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι κατηγορούμενο.».