Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(ΦΩΤΟ) Βροχοθύελλες, πυκνά χιόνια, 9 Μποφόρ και ξεριζωμένα δέντρα στην Ευρυτανία. Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Με σφοδρότητα πλήττει την Ευρυτανία η νέα κακοκαιρία που ενέσκηψε στον νομό από το βράδυ της Τρίτης (5/2). Κύρια χαρακτηριστικά της οι ισχυρές βροχές, οι δυνατοί άνεμοι και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα μεγάλα υψόμετρα.3-2

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και τα προβλήματα. Στην περιοχή του πρ. νεκροταφείου δέντρο (κυπαρίσσι) ξεριζώθηκε από την ένταση των ανέμων και από καθαρή τύχη δεν έπεσε σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πόλη του Καρπενησίου οι ριπές των βοριάδων (ΒΑ) ξεπέρασαν τα 8 Μποφόρ, ενώ στη γειτονική Μυρίκη ο μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε ακόμα και 9 Μποφόρ!

2-1

1-0

Παράλληλα, σημειώνονται μεγάλα ύψη βροχής, με τον σταθμό στον χώρο του Τμ. Δασοπονίας Καρπενησίου να καταγράφει σε ένα 12ωρο περίπου 50 λίτρα νερού/τετραγ. μέτρο.

Την ίδια ώρα, λίγο ψηλότερα, από τα 1.100 μέτρα και πάνω, εκδηλώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις. Μέχρι και πριν λίγη ώρα απαραίτητες ήταν οι αντιολισθητικές αλυσίδες στον δρόμο προς Κρίκελλο-Δομνίστα, αλλά και στη θέση «Αραποκέφαλα», προς Αγρίνιο. «Καθαρή» είναι η Ράχη Τυμφρηστού στον άξονα Λαμία-Καρπενήσι. Σε ισχύ είναι ακόμα η διακοπή κυκλοφορίας στη θέση «Βράχος», προς Φουρνά-Αγία Τριάδα, λόγω πτώσης χιονοστιβάδας.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού, εδώ και λίγη ώρα επικρατεί βελτίωση και τα φαινόμενα έχουν σταματήσει, αργότερα, όμως, από το απόγευμα-βράδυ της Τετάρτης (6/2) περιμένουμε εκ νέου επιδείνωση, με βροχές, χιονόνερο και χιόνια και κάτω από τα 900μ. Από το δεύτερο μισό της Πέμπτης (7/2) αναμένεται βαθμιαία βελτίωση.

5-4

7-6

Χωρίς προβλήματα η κίνηση των οχημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα Καρπενήσι-Λαμία

6-5

Στα λευκά ντύθηκε ξανά το χωριό Άγιος Νικόλαος

8-7

...ενώ πρόσκαιρα χιόνισε και στα 1000 μέτρα του Καρπενησίου