Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Έκοψε πίτα η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Νέα παράσταση προετοιμάζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν την περασμένη εβδομάδα, στον χώρο της Βασικής Βιβλιοθήκης, τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, λίγο μετά τη λήξη της πρόβας για το θεατρικό έργο που ετοιμάζουν.basilopita theatriki_omada

Η Θεατρική Ομάδα με σταθερό το δυναμικό της, θα παρουσιάσει τη νέα της παράσταση στα μέσα Μαΐου. Πρόκειται για μια πικρή κωμωδία-κοινωνικό σχόλιο πάνω στην τρίτη ηλικία, του Μανώλη Κορρέ, «Οίκος ευγηρίας, Η ευτυχισμένη δύσις».

Πρόκειται για ένα έργο που κινείται σε δύο βασικά επίπεδα: στο επίπεδο της πραγματικότητας του μικρόκοσμου ενός γηροκομείου (με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων του) και στο επίπεδο της αποτύπωσης αυτής της πραγματικότητας από την τηλεόραση. Μια αποτύπωση, που κάθε άλλο παρά αυθεντική είναι. Ο «Οίκος ευγηρίας» σατιρίζει τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας αυτών των ιδρυμάτων και την ψευτιά της τηλεόρασης. Παρακολουθώντας την παράσταση γελάς, δακρύζεις, αγανακτείς.

Οι πρόβες της θεατρικής ομάδας ξεκίνησαν ήδη εντατικά με την ακούραστη συμμετοχή του Σπύρου Τσιούρη και το άγρυπνο βλέμμα της Βασιλικής Σταμάτη, η οποία επί σειρά ετών προσφέρει στο κοινό της πόλης μας θεατρικές παραστάσεις υψηλής ποιότητας γεμάτες πρωτοτυπία, συναίσθημα και δράση.

Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε πολλές φορές την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με παρόμοια πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας, οπότε κάθε σχετική προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται και να επιβραβεύεται απ' όλους.