Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

ev media-logo

Ώρα Παγκοσμίου για τον Γιάννη Αντωνίου! Ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος αγωνίζεται αύριο (14/2) στο Άρε της Σουηδίας

Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου στα αλπικά αγωνίσματα βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη μικρή ορεινή πόλη Άρε, στη Σουηδία, εκεί όπου από τις 9 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2019 βρίσκεται σε εξέλιξη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα συμμετέχει στους αγώνες με δεκαμελή αποστολή -6 άνδρες και 4 γυναίκες. Ο Γιάννης Αντωνίου, του ΕΟΣ Καρπενησίου, κορυφαίος Έλληνας χιονοδρόμος, βρίσκεται στη Σουηδία από τη Δευτέρα (11/2) και θα ριχτεί στη μάχη του Παγκοσμίου σε δύο αγωνίσματα, έχοντας ήδη εξασφαλισμένη την παρουσία του στον τελικό σε ένα εκ των δύο.antoniou-are-sweden1-0

Χθεσινή (12/2) φωτογραφία από τη Σουηδία. Ο χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου μαζί με τον πατέρα του (και αρχηγό της ελληνικής αποστολής) Δημήτρη Αντωνίου. Δίπλα, οι πίστες διεξαγωγής των αγώνων

Με συγκρατημένη αισιοδοξία

Ο 24χρονος Ευρυτάνας χιονοδρόμος έφθασε στο Άρε τη Δευτέρα (11/2), μαζί με τους υπόλοιπους άνδρες της ελληνικής αποστολής. Είχε προηγηθεί, το Σάββατο (9/12) η άφιξη των γυναικών, τις οποίες συνοδεύουν ο πατέρας του Γιάννη, Δημήτρης Αντωνίου, και ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέργιος Πάππος.

Ο Γιάννης Αντωνίου έχει θέσει εξαρχής το Παγκόσμιο της Σουηδίας ως τον μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν, μιας σεζόν που ξεκίνησε για τον ίδιο να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του από έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Αγώνα με τον αγώνα ο χιονοδρόμος του ΕΟΣ Καρπενησίου «ανέβαζε στροφές» και μέσα στο 2019 πέτυχε εξαιρετικές επιδόσεις και πρωτιές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι σε καλή κατάσταση και φόρμα και θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο είναι δυνατόν, δίπλα στον υψηλότερο ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι αγώνες του

Ο Αντωνίου θα αγωνιστεί στους προκριματικούς του Απλού (SL) και Γιγαντιαίου Σλάλομ (GS) και στο πρώτο αγώνισμα, μάλιστα, έχει ήδη εξασφαλίσει -λόγω εξαιρετικής βαθμολογίας- τη θέση του στον τελικό. Ο προκριματικός του Σλάλομ διεξάγεται το Σάββατο (16/2), με την 1η διαδρομή να είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και τη 2η διαδρ. στις 14.30. Την επομένη, Κυριακή 17/2, θα πραγματοποιηθεί ο τελικός (1η διαδρομή: 12.00 και 2η διαδρομή: 15.30).

Θέση στον τελικό, όμως, θα διεκδικήσει με αξιώσεις και στο Γιγαντιαίο Σλάλομ. Ο αγώνας πρόκρισης θα γίνει αύριο, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου (11.00 η 1η διαδρομή και 14.30 η 2η διαδρομή), και ο τελικός την Παρασκευή (15/2), από τις 15.15 το μεσημέρι.

Στo Eurosport

Να σημειώσουμε πως οι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος μεταδίδονται μέσω του καναλιού Eurosport 1, που υπάρχει στη συνδρομητική πλατφόρμα της NOVA.

Άμεση ενημέρωση για την πορεία του Αντωνίου θα υπάρχει στην ιστοσελίδα των Ευρυτανικών Νέων (www.evrytanika.gr).