Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Στο Καρπενήσι ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ. Συνάντηση στο δημαρχείο, ξενάγηση στο Μουσείο Βουνού κ.α.

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την Παρασκευή (22/2) ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Κώστα Μπακογιάννη.66-0

Ο Αμερικανός πρέσβης, μετά τη Λαμία και τη Στυλίδα, βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής (22/2) στην ευρυτανική πρωτεύουσα, όπου στις 6 το απόγευμα έγινε δεκτός στο Δημαρχείο Καρπενησίου.

Εκεί, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη και παρουσία του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Τασιού, της ΓΓ του δήμου κας Γιάννας Χορμόβα, των αντιδημάρχων Εύης Κονιαβίτη & Ταξιάρχη Κουτρομάνου, του περιφερειακού συμβούλου κ. Βασίλη Φακίτσα, της προέδρουν της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗ κας Σοφίας Ζαλοκώστα και του δημοτ. συμβούλου κ. Δημήτρη Κεραμάρη, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μια ευρεία σειρά θεμάτων που αφορούν τον τόπο.

Έδειξε, μάλιστα, εντυπωσιασμένος από το φυσικό, ορεινό κάλλος της περιοχής και δήλωσε πως δικαιολογημένα η Ευρυτανία αποκαλείται «Ελβετία της Ελλάδας» -όπως έγραψε και στο Twitter.

Στην ενημερωτική συνάντηση τέθηκαν ποικίλα θέματα επί τάπητος, όπως οι προοπτικές ανάπτυξης του τόπου, η οδική σύνδεση και τα βήματα που απαιτούνται προς τη βελτίωσή της, το Χιονοδρομικό στο Βελούχι, τα τοπικά προϊόντα, οι επερχόμενες εκλογές, η αυτοδιοίκηση, ενώ σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αφορούσε τους ομογενείς που ζουν στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε με έμφαση πως το Καρπενήσι και η Ευρυτανία διαθέτουν «…απεριόριστες προοπτικές ανάπτυξης ως ένας τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο».

Ακολούθως, ο κ. Τζέφρι Πάιατ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο νεότευκτο «Μουσείο Βουνού», στο κέντρο της πόλης, όπου γνώρισε την ιστορία της χιονοδρομίας, την πορεία εξέλιξης του Χιονοδρομικού κ.α.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων (Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο κ.α.), καθώς και με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ διανυκτέρευσε στο Καρπενήσι και αναλόγως την εξέλιξη του καιρού, θα προσαρμόσει αντιστοίχως και το πρόγραμμά του σήμερα (23/2).

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ2-1

3-2

4-3

5-4

6-5

7-6

8-7

9-8

17-1

10-10

11-11

13-1

66-0

18-3

19-4

15-3