Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

8.000 ευρώ οι ζημιές στο ΙΧ που καταπλακώθηκε από το χιόνι της στέγης στο κολυμβητήριο. Εξώδικο κατά του δήμου Καρπενησίου

Στις 9 Ιανουαρίου 2019, μια τεράστια ποσότητα χιονιού αποκολλήθηκε από την σκεπή του Κολυμβητηρίου Καρπενησίου και στην κυριολεξία καταπλάκωσε ΙΧ αυτοκίνητο προκαλώντας του μεγάλες ζημιές. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απαιτεί αποζημίωση από τον Δήμο Καρπενησίου, την οποία ο ίδιος καθορίζει σε 8.000 ευρώ.

1-0

Όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, το περιστατικό καταγράφηκε περίπου στις 8 το βράδυ της Τετάρτης 9/1/2019. Λόγω των έντονων χιονοπτώσεων εκείνες τις ημέρες, τεράστιες ποσότητες χιονιού παρέμειναν στις στέγες των  σπιτιών και των κτηρίων.

Στην στέγη του Κολυμβητηρίου, το χιόνι που μαζεύτηκε ήταν πάρα πολύ και λόγω των ήπιων θερμοκρασιών που επικρατούσαν εκείνες τις ώρες, άρχισε να ξεπαγώνει από την σκεπή και να γλιστράει με αποτέλεσμα, ξαφνικά να αποκολληθεί μια τεράστια μάζα  χιονιού και από ύψος πάνω από 12 μέτρα, να καταπλακώσει το ΙΧ που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Εκείνες τις ημέρες είχαν καταγραφεί πολλά τέτοια περιστατικά, λόγω του χιονιού που άρχισε να λιώνει στις στέγες των κτηρίων. Χαρακτηριστικό των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν είναι ότι εκείνη την ημέρα, πλημμύρισε το παλιό δημαρχείο αλλά και το 3ο δημοτικό σχολείο, που έμεινε κλειστό για ημέρες.

Για έντονα καιρικά φαινόμενα πάνω από τις δυνατότητες των υπηρεσιών, δήλωσε τότε ο δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης, ενώ ερωτηθείς ιδιαίτερα για το χιόνι που έπεσε στο ΙΧ, εξέφρασε την ανακούφιση του που υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές και δεν κινδύνεψε κάποιος άνθρωπος, ακόμη και ένας περαστικός από το σημείο.

Οικονομική επιτροπή

Το θέμα αποζημίωσης του ιδιοκτήτη του ΙΧ, έφτασε πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καρπενησίου. Ήταν το 7ο θέμα στην ημερήσια διάταξη, ο “Ορισμός δικηγόρου επί εξωδίκου διαμαρτυρίας”, στην συνεδρίαση που έγινε στις 28-1-2019.

Ο δήμος όρισε με κόστος 620 ευρώ, πληρεξούσιο δικηγόρο να συντάξει εξώδικη δήλωση - απάντηση αφού προηγουμένως μελετήσει την εξώδικη διαμαρτυρία του ιδιοκτήτη του οχήματος όπου έπαθε την ζημιά.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σύμφωνα με τα πρακτικά συζήτησης στην οικονομική επιτροπή, ο ιδιώτης ισχυρίζεται ότι υπέστη ζημιά 8.000 ευρώ και ζητά να αποζημιωθεί στο ακέραιο. Συγκεκριμένα η εξώδικη δήλωση κατά  του δήμου, αναφέρει:

"Την 9η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και περί ώρα 19:45 μ.μ. είχα σταθμευμένο το με αριθμό κυκλοφορίας ΖΚΜ - 3665 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό μου, VW μοντέλο POLO χρώματος μαύρο και όχι μπλε, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο δελτίο συμβάντων Αδικημάτων, έναντι του πρατηρίου μου υγρών καυσίμων όπου υπάρχει ελεύθερος και επιτρεπόμενος χώρος στάθμευσης και ακριβώς παραπλεύρως του Εθνικού Κλειστού Κολυμβητηρίου Καρπενησίου του οποίου την διαχείριση, εκμετάλλευση και αποκλειστική χρήση, συντήρηση, επιμέλεια, κυριότητα και δικαιοδοσία, διατηρείτε ως Δημοτικός Φορέας.

8-7

Ενώ ετοιμαζόμουν να αναχωρήσω, έχοντας ήδη εξέλθει του στεγασμένου χώρου του πρατηρίου μου, διαπιστώνω την κατάπτωση μεγάλου όγκου χιονοστιβάδας μετά κρυστάλλων και χιονοπαγίδων, από την στέγη του κολυμβητηρίου, η οποία καταπλάκωσε στην κυριολεξία το όχημά μου. Η πραγματική και ολική ζημία, ανέρχεται στο ποσό των οκτώ 8.000,00€".

4-3