Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

«Λίφτινγκ» στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Σημαντικές -και αναγκαίες- παρεμβάσεις με δαπάνη 160.000 € - Τι θα γίνει

Ριζικά θα αλλάξει το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεών του. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, το οποίο προκήρυξε ο δήμος Καρπενησίου και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.stadio-karpenisi-erga1-0

Οι εργασίες έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς το σχετικό συμφωνητικό μεταξύ του δήμου και του αναδόχου έχει υπογραφεί ήδη από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2018, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στην εργολαβία να εγκατασταθεί στον χώρο.

Το έργο θα στοιχίσει τελικά 161.285,80 ευρώ, καθώς ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση της τάξης του 46,24%, εκ των οποίων 95.436,74 ευρώ είναι το κόστος των εργασιών, 17.178,61 ευρώ τα Γενικά Έξοδα και το Όφελος Εργολάβου, 16.892,30 ευρώ τα απρόβλεπτα και στα 31.216,61 ευρώ ανέρχεται ο ΦΠΑ.

Η ανάδοχος εταιρεία «ΑΝΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» με έδρα τη Λάρισα θα πρέπει να παραδώσει το έργο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Αναλυτικά τι θα γίνει

Όπως είχαν γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ τα «Ευρυτανικά Νέα», αναμένεται, μεταξύ άλλων, να γίνει ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ πίσω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου και του δρόμου που οδηγεί στα αποδυτήρια. Ακόμη, θα γίνει καθαίρεση τμήματος τοιχίου της περίφραξης του οικοπέδου, το οποίο είναι φτιαγμένο από τσιμεντόλιθους, και κατασκευή σιδηρών κιγκλιδωμάτων, καθαίρεση των πλακών που βρίσκονται μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο και κατασκευή νέας πλακόστρωσης, όπως επίσης και επένδυση με πλάκες των σκαλιών που οδηγούν στο γυμναστήριο.

Προβλέπεται, επίσης, αντικατάσταση πορτοπαραθύρων του κλειστού γυμναστηρίου, αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης από λέβητα πετρελαίου στο κλειστό γυμναστήριου με αντλίες θερμότητας, τοποθέτηση πλαστικού τάπητα πίσω από τα τέρματα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, γενική συντήρηση του κτηρίου άρσης βαρών (βάψιμο, στέγη, κουφώματα) και των αποδυτηρίων ποδοσφαίρου (βάψιμο, στέγη, κουφώματα), ενώ αναμένεται να γίνει και συμπληρωματικός φωτισμός του στίβου άθλησης.