Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ευεργετικά απογεύματα για τα ΑμεΑ. Αρχίζει δωρεάν πρόγραμμα αποκατάστασης στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων

Ένα ενδιαφέρον εγχείρημα πρόκειται να υλοποιηθεί προσεχώς, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας. Αφορά την έναρξη απογευματινών θεραπειών αποκατάστασης για ΑμεΑ.tasia-kontopanos-collage1

Η ισχύς εν τη ενώσει. Αριστερά, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ ΠΕ Ευρυτανίας, Αναστασία Μπάρκα, και δεξιά ο διοικητής του Θ.Χ.Π, Νίκος Κοντοπάνος

Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας εκπροσωπείται νόμιμα στο Διοικητικό Συμβούλιο από την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας, κα Κριπάση Αναστασία.

Ύστερα, λοιπόν, από εισήγησή του Συλλόγου για τη δημιουργία προγράμματος αποκατάστασης που δύνανται να παρακολουθήσουν άτομα με αναπηρία που κατοικούν στην Ευρυτανία, κατατέθηκε από το Θ.Χ.Π. στο Υπουργείο τεκμηριωμένη πρόταση ζητώντας επιστημονικό προσωπικό για την υλοποίησή του, λαμβάνοντας τη σχετική έγκριση.

Τι θα γίνει

Ήδη, το Θεραπευτήριο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη, για διάρκεια ενός (1) έτους, ενός φυσικοθεραπευτή, ενός γυμναστή ειδικής αγωγής και ενός λογοθεραπευτή, ενώ όταν κρίνεται αναγκαίο θα συνδράμει επικουρικό προσωπικό με κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Π.Ε. Ευρυτανίας, θα υλοποιείται στο χώρο του Θεραπευτηρίου κατά τις απογευματινές ώρες, θα έχει διάρκεια έναν χρόνο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι δωρεάν.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο γραφείο της κοινωνικής λειτουργού του Θεραπευτηρίου, έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση...