Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Από το Βελούχι, στον Ψηλορείτη! Δυναμική παρουσία της Velouchi Free Ski Team στο Pierra Creta 2019

Με μεγαλύτερη επιτυχία και πιο μαζική συμμετοχή από ποτέ, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου στα χιονισμένα βουνά της Κρήτης και με επίκεντρο τον Μυλοπόταμο, η διοργάνωση «Pierra Creta», που ξεκίνησε το 2014 και έχει γίνει πλέον πανευρωπαϊκός θεσμός.1

Είναι χαρακτηριστικό πως στον αγώνα ορειβατικού σκι καταγράφηκαν 160 συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και συνολικά 11 χώρες της Ευρώπης.

Ευρυτανικό «χρώμα»

Από τη γιορτή του ορειβατικού σκι, των βουνών και του χιονιού δεν θα μπορούσε να λείπει η ευρυτανική εκπροσώπηση. Στα βουνά της Κρήτης έδωσε δυναμικό παρών με συνολικά οκτώ (8) μέλη της η Velouchi Free Ski Team, που ταξίδεψε από το Καρπενήσι για το Pierra Creta, συμβάλλοντας με την εμπειρία της στη διοργάνωση και την επιτυχή διεκπεραίωση του αγώνα.

Οι άνθρωποι της VFSK (που δεν ξέχασαν τον Κώστα Λελούδη -φωτό πάνω), άλλωστε, έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς με τους διοργανωτές του Pierra Creta από το ξεκίνημα της πορείας του και αναμφίβολα έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην άνοδο και εξέλιξη του εγχειρήματος.

velouchi free_ski_team_pierra_creta_2019_1

Όσα έγιναν

Ο κύριος αγώνας άργησε να ξεκινήσει λόγω κακοκαιρίας (βροχή & ομίχλη), ολοκληρώθηκε δε αργά το μεσημέρι της Κυριακής (3/3), ενώ το απόγευμα οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε παραδοσιακό γλέντι στην Αξό Μυλοποτάμου.

Το Σάββατο (2/3) έλαβε χώρα η παιδική συνάντηση χιονοδρομίας Ψηλορείτη με 20 παιδιά από τα γύρω χωριά που έχουν συμμετάσχει στα εκπαιδευτικά camp του χειμώνα, να παίρνουν μέρος σε ένα συμβολικό αγώνα. Η επόμενη διοργάνωση Pierra Creta θα γίνει το 2021.

3

6

5

7

4