Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ευρυτανικές επιτυχίες και πρωτιές στον Ταΰγετο! Συμμετοχές και αποτελέσματα στο 10o Taygetos Challenge

Στον επετειακό αγώνα ορεινού τρεξίματος Taygetos Challenge, με επίκεντρο τη Δυτική Μάνη, έτρεξαν οι Ευρυτάνες το περασμένο Σαββατοκύριακο (24-24/3), καταφέρνοντας, για ακόμα μία φορά, να πρωταγωνιστήσουν.taygetos-challenge-2019-collage

 

Η Δήμητρα Μπίκα (φωτο πάνω αριστερά), στον μαραθώνιο των 37χλμ (2.320μ θετικής υψομετρικής διαφοράς) με επίκεντρο την Καρδαμύλη, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στις Γυναίκες, καθώς με επίδοση 4 ώρες και 36 λεπτά κέρδισε με άνεση την πρώτη θέση στην κατηγορία. Η αθλήτρια της La Sportiva ήταν, εξάλλου, νικήτρια και στον απότομο, κάθετο αγώνα των 650μ, με χρόνο λίγο πάνω από πέντε λεπτά.

Την ίδια στιγμή, η Μεγαλοχωρίτισσα Φωτεινή Κολόκα (φωτο κάτω δεξιά) (Salomon) τερμάτιζε 5η στα 37χλμ, με χρόνο 5 ώρες και 27’, ενώ ήταν 7η στον κάθετο αγώνα.

Εξαιρετικός ήταν και ο Δημήτρης Ελευθερίου (φωτο κάτω αριστερά), ο οποίος έτρεξε και αυτός στον μεγάλο αγώνα και κάλυψε την απόσταση σε 4 ώρες και 1’, επίδοση που του χάρισε την 5η θέση σε σύνολο 190 δρομέων. Στον κάθετο αγώνα ήταν 21ος.

Οι συμμετοχές με ευρυτανικό χρώμα δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί. Ο Δημήτρης Χαλαστάνης (φωτο πάνω δεξιά) αγωνίστηκε στα 20χλμ (1120μ θετ. υψομετρική) και τα πήγε περίφημα, καθώς σε σύνολο 180 και πλέον αθλητών/τριών, τερμάτισε στην 7η θέση με το εξαιρετικό 01.51.54.

Τέλος, η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη ήταν 3η στην κατηγορία Γυναικών στον ίδιο αγώνα και 13η στον Κάθετο.