Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τους τελευταίους δεκατρείς μήνες έχει καλύψει… 18.000 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του. Το πέρασμά του από το Καρπενήσι

Ένας Ελβετός συνταξιούχος αποφάσισε να γυρίσει όλη την Ευρώπη σε δύο τροχούς. Από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι τον Απρίλιο του 2019 έχει διασχίσει δεκάδες χώρες και έχει καλύψει με το ποδήλατό του περισσότερα από... 18.000 χιλιόμετρα!

Το μεσημέρι της Τετάρτης (3/4), η εικόνα ενός ανθρώπου να ανηφορίζει την Αθ. Καρπενησιώτη κουβαλώντας μαζί του ένα ποδήλατο με λογιών-λογιών τσαντάκια και αποθηκευτικούς χώρους, σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη.podilatis-elvetia-plateia1

Πρόκειται για έναν 67χρονο από την Ελβετία, που στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας ξεκίνησε από τη Ναύπακτο με στόχο να φθάσει στο Καρπενήσι. Ανηφόρισε στην Ορεινή Ναυπακτία, έφθασε στη Δομνίστα και σήμερα στο Καρπενήσι, όπου θα ξεκουραστεί για μία ημέρα και κατόπιν θα πάρει τον δρόμο του με κατεύθυνση, αυτή τη φορά, τη Θεσσαλονίκη.

Όλο αυτό το 13μηνο, ο Ελβετός έχει, ενδεικτικά, περάσει από χώρες, όπως: Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Ουγγαρία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γεωργία, Ρουμανία, Αρμενία, Κουρδιστάν κ.α., ενώ έχει ήδη προλάβει να γνωρίσει την Ελλάδα, αφού βρέθηκε σε Ρόδο, Κρήτη, Κύθηρα κ.α.

«Πολλοί αποκαλούν την Ευρυτανία ως την Ελβετία της Ελλάδας», του είπε ρεπόρτερ των Ευρυτανικών Νέων κατά τη σύντομη συνάντηση που είχε μαζί του, και χωρίς δισταγμό εκείνος αποκρίθηκε: «Καταλαβαίνω ακριβώς το γιατί!». Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα τοπία και τους ορεινούς όγκους που συνάντησε μέχρι τώρα στον νομό μας και ευχήθηκε να γίνουν περισσότεροι όσοι επιλέγουν την Ελλάδα για τα βουνά της –και όχι μόνο για τα νησιά και τις παραλίες της.

Ο 67χρονος κουβαλά μαζί του ένα… ολόκληρο σπίτι: σκηνή, μαγειρικά σκεύη, ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής και δεκάδες άλλα. Το ποδήλατό του ζυγίζει περισσότερα από… 40 κιλά.