Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

1.055 εισιτήρια έκοψε το 2019 ο Δημοτικός Κινηματογράφος - Το διήμερο 7-8 Απριλίου η ελληνική ταινία εποχής «Πολιορκία»

Προς το φινάλε του κύκλου προβολών του οδεύει ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου, η λειτουργία του οποίου για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου 2019.CINEMA-ARXEIO

Στο Συνεδριακό Κέντρο προβλήθηκαν συνολικά έντεκα (11) ταινίες και κόπηκαν 1.055 εισιτήρια. Ανασταλτικό παράγοντα αποτέλεσε η βαρυχειμωνιά στο Καρπενήσι· σε Σαββατοκύριακα με χιόνια και ψύχος, η προσέλευση θεατών ήταν ισχνή, ωστόσο υπό κανονικές συνθήκες ο κόσμος έδειξε να στηρίζει την προσπάθεια της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ.

Το box office

Πιο επιτυχημένη αποδείχθηκε η παιδική ταινία «Το σκυλάκι της Βασίλισσας», που έκοψε 205 εισιτήρια το διήμερο 16-17/3, ενώ το βραβευμένο με Όσκαρ καλύτερης ταινίας «Πράσινο βιβλίο» ακολούθησε με 151 εισιτήρια και η «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου προσέλκυσε 132 άτομα. Επίσης, 122 και 114 εισιτήρια κόπηκαν στις παιδικές ταινίες «Aquaman» και «Whelly», αντίστοιχα.

Η τελευταία ταινία

Η αυλαία του Δημοτικού Κινηματογράφου θα πέσει με την προβολή της ιστορικής ταινίας «Πολιορκία», την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Απριλίου (ώρα 20.30), με ελεύθερη είσοδο. Θέμα της είναι κατάληψη της Μονής Δοβρά από τους Τούρκους κατά την ελληνική επανάσταση.

Προς αγορά μηχανής

Η λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου έχει κόστος, καθώς απαιτείται η ενοικίαση του απαραίτητου εξοπλισμού, δηλ. ψηφιακής μηχανής προβολών -που δεν διαθέτει το Συνεδριακό, ενώ χρήματα δαπανούνται, επίσης, για την ενοικίαση και μεταφορά των ταινιών.

Για τον λόγο αυτό, το ΔΣ της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ προτίθεται να συμπεριλάβει στον επόμενο προϋπολογισμό δαπάνη για αγορά μηχανής προβολών. Κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ (άνω των 35.000), ωστόσο, όπως δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, κα Σοφία Ζαλοκώστα, μια τέτοια κίνηση θα δώσει περαιτέρω ώθηση όχι μόνο στον δημοτικό κινηματογράφο αλλά αν γένει στη λειτουργία του Συνεδριακού Κέντρου.