Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Π.Ε. Ευρυτανίας. Έργο βελτίωσης της οδικής πρόσβασης Νέο Αργύρι - Όρια νομού Ευρυτανίας, με 70.000 ευρώ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιού, τις προηγούμενες ημέρες στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, υπεγράφη η σύμβαση του έργου "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΟ ΑΡΓΥΡΙ - ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ" προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.ergo-mixanimama-perifereia1

Το έργο αφορά σε εργασίες προστασίας του Επαρχιακού οδικού δικτύου Τοπόλιανα - Νέο Αργύριο στη θέση «Πλατανάκι» της περιοχής «Παλιόδενρα» με την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων. Επίσης προβλέπεται ο καθαρισμός μικρού τμήματος της κοίτης του παρακείμενου χειμάρρου (Λεπιανίτης), από τα φερτά κυρίως υλικά τα οποία εμποδίζουν την ελεύθερη ροή των υδάτων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα κατάντι της Ε.Ο Τοπόλιανα - Νέου Αργυρίου, πλησίον του ρέματος «Λεπιανίτης» αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες γενικές εκσκαφές και εκσκαφές θεμελίων για την έδρασή του. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες επίχωσης, όπισθεν του ανωτέρω τοιχίου καθώς και εργασίες τσιμεντόστρωσης ώστε να υπάρχει ομαλή συνέχεια μεταξύ του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου και του προς κατασκευή τοιχίου. Τέλος προβλέπονται και εργασίες καθαρισμού από φερτές ύλες του υπάρχοντος ρέματος σε μήκος τριακοσίων μέτρων περίπου, για την ομαλή ροή των υδάτων μέσα σε αυτό.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Για την υπογραφή της σύμβασης ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Τασιός μεταξύ  άλλων τόνιζε ότι: "Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη πιστή στο πρόγραμμά της χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να πραγματοποιήσει έργα που συμβάλουν στην αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών".