Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Καρπενήσι: Τίμησαν τον Ευρυτάνα δάσκαλο, ζωγράφο και λογοτέχνη, Μπάμπη Τσέλο

Ένα όμορφο αφιέρωμα στο έργο του Ευρυτάνα δασκάλου, ζωγράφου και λογοτέχνη, Μπάμπη Τσέλου, συνδιοργάνωσαν ο δήμος Καρπενησίου και ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών.tselos-mpampis-me-soulioti1

Ο δήμος Καρπενησίου και ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων ετοίμασαν αφιέρωμα στο έργο του δασκάλου, ζωγράφου και λογοτέχνη, Μπάμπη Τσέλου, από τη Βράχα Ευρυτανίας. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στις 6.30 το απόγευμα.

Την παρουσίαση ανέλαβαν οι κ.κ. Εύα Κουνιάρη και Κωνσταντία Μπέκιου, ενώ την εκδήλωση παλισίωσε η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Σταυρού του δήμου Λαμιέων. Τιμητικό βραβείο στον Ευρυτάνα εικαστικό και λογοτέχνη απένειμε ο δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης (φωτο).

Ποιος είναι

Ο Μπάμπης Τσέλος γεννήθηκε στη Βράχα Ευρυτανίας και κατοικεί στη Νέα Βράχα Σταυρού Λαμίας. Είναι δάσκαλος. Σπούδασε επίσης Ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης. Δίδαξε εικαστική Αγωγή σε σχολεία, στο Π.Ε.Κ. Λαμίας και σε εικαστικά εργαστήρια.

Έχει εκδώσει: βιβλία για την Εικαστική Αγωγή, λογοτεχνικά βιβλία, λαογραφικές-ιστορικές μελέτες κλπ. Η ποίησή του έχει πολυβραβευτεί. Στις εκθέσεις ζωγραφικής του παρουσιάστηκαν οι σειρές: «Συνθέσεις», «Έννοιες», «Ρίζες», «Μοτέρ», «Τοπία Α», «Τοπία Β», «Τοπία Γ», «Ευρυτανία», «Λαϊκή Αγορά», «Παρουσίες», «Εκρήξεις».

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Λογοτεχνών Συγγραφέων Φθιώτιδας, του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών, του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας και μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας.