Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δύο χρυσά για Μπίκα και Κολόκα στην Ύδρα, τρεις ευρυτανικές συμμετοχές στους αγώνες ορεινού τρεξίματος

Τα διαπιστευτήρια της έδωσε για ακόμα μία φορά η ευρυτανική δρομική κοινότητα. Σε αγώνες ορεινού τρεξίματος που έγιναν στην Ύδρα, οι δύο καλύτερες γυναίκες ήταν η Δήμητρα Μπίκα και η Φωτεινή Κολόκα.hydra-running-19

Στα μονοπάτια και τα καλντερίμια της Ύδρας, με θέα τον Σαρωνικό και το Αιγαίο, έτρεξαν εκατοντάδες αθλητές και αθλούμενοι το περασμένο Σαββατοκύριακο (6-7/4). Το «Hydras Trail Event» περιλάμβανε τρεις αγώνες και συγκέντρωσε περισσότερους από 500 δρομείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το αγωνιστικό διήμερο στην πανέμορφη Ύδρα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ευρυτανική εκπροσώπηση, που χαρακτηρίστηκε ως απόλυτα επιτυχημένη καθώς ο απολογισμός της ήταν δύο πρώτες θέσεις σε δύο διαφορετικούς αγώνες.

Η Δήμητρα Μπίκα (La Sportiva -φωτο στο κέντρο), από το Καρπενήσι, κορυφαία αθλήτρια στο ορεινό τρέξιμο, συμμετείχε στη μεγάλη διαδρομή των 26,3χλμ με την ονομασία «Eros’s Mountain Trail» και με μια εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να τερματίσει πρώτη στις Γυναίκες, με χρόνο 2 ώρες και 54 λεπτά. Ανέβηκε, έτσι, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για ακόμα μία φορά.

Στον ίδιο αγώνα, ο εξελίξιμος Ανδρέας Σιταράς (Evritania Runners) πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και με επίδοση 3:33:49 κατετάγη στην 55η θέση σε σύνολο 170 αθλητών/τριών.

Ένα ακόμα χρυσό ήρθε στον μικρότερο αγώνα της διοργάνωσης, τον «Rock Race» των 13 χιλιομέτρων. «Υπεύθυνη» γι’ αυτό ήταν η Φωτεινή Κολόκα (Salomon), η οποία με χρόνο 1:21:10 αναδείχθηκε πρώτη στις γυναίκες.