Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Νέα, δεύτερη παράταση για το Κτηματολόγιο στην Ευρυτανία. Μέχρι πότε μπορείτε να δηλώσετε τα ακίνητά σας

«Θέμα ημερών θεωρείται η ανακοίνωση σχετικά με την παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο στον νομό Ευρυτανίας», έγραφαν τα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» στην πρόσφατη έντυπη έκδοσή της και μόλις την Πέμπτη (25/4) ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση.ktimatologio

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στην Ευρυτανία, άρχισε στις 17 Δεκεμβρίου 2018 και έληγε (πριν την 1η παράταση) τη Δευτέρα 18/3. Στα μέσα Μαρτίου ανακοινώθηκε η παράταση στην προθεσμία έως τις 3 Μαΐου 2019 και τώρα επισημοποιήθηκε και η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, έως τις 18 Ιουνίου 2019.

Στην ανακοίνωση του «Κτηματολογίου» αναφέρονται τα εξής:

«Παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε οκτώ περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα:  Ηλεία, Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

 Όσοι ιδιοκτήτες διαμένουν στην Αττική, μπορούν να επισκεφτούν το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137 Γαλάτσι) καθημερινά 8 το πρωί με 16:00 και κάθε Τετάρτη από τις 8 μέχρι τις 20:00 (…).

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.».

Θυμίζουμε ότι με ομόφωνα ψηφίσματά τους, οι δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων ζητούσαν παράταση για το Κτηματολόγιο στην Ευρυτανία, καθώς, μεταξύ άλλων, ο βαρύς εφετινός χειμώνας δεν επέτρεπε επίγειες μετρήσεις σε ιδιοκτησίες ανά την Ευρυτανία.

Στο Καρπενήσι, το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης λειτουργεί στην οδό Χαρ. Τρικούπη 43 (τηλ. 2237023200) με ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 20:30.