Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τρία νέα έργα για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Καρπενησίου - 480.000 ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός

Τρία νέα έργα του δήμου Καρπενησίου, συνολικού προϋπολογισμού 477.900 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”. Πρόκειται για την κατασκευή γηπέδου 5x5 στο Μεγάλο Χωριό, την τοποθέτηση ταρτάν στο στίβο του γηπέδου Καρπενησίου και την προμήθεια ρομποτικής υποβρύχιας σκούπας για την πισίνα του κολυμβητηρίου.tartan-dimotiko-stadio1

Πρώτη φορά θα τοποθετηθεί ταρτάν στον στίβο του Δημοτικού Σταδίου (φωτο αρχείου)

Την υποβολή συμπληρωματικής αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” στον άξονα Προτεραιότητας “Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων” με τίτλο “Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων”, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου που συνεδρίασε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Αρχικά, ήδη από τις 21 Μαρτίου 2019, ο δήμος Καρπενησίου υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης του έργου “Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και προμήθεια εξοπλισμού στον Δήμο Καρπενησίου”, συνολικού προϋπολογισμού 217.500 ευρώ με τα εξής δύο υποέργα: α. “Κατασκευή γηπέδου 5x5 στο Μεγάλο Χωριό και ολοκλήρωση γηπέδου μπάσκετ στο Στένωμα” με συνολικό προϋπολογισμό 205.000 ευρώ με τον ΦΠΑ και β. “Προμήθεια ρομποτικής σκούπας Κολυμβητηρίου Καρπενησίου”, με προϋπολογισμό 12.500 ευρώ.

Ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο

Εντωμεταξύ, υπήρχε χρηματοδοτικό "περιθώριο" για την έγκριση και νέων έργων. Από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου εκπονήθηκε και νέα μελέτη που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ταρτάν στο Εθνικό Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, κάτι που πράγματι έλειπε από το γήπεδο, προϋπολογισμού 260.400 ευρώ με τον ΦΠΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου, κάθε δήμος έχει δικαίωμα μόνο μίας αίτησης, η οποία θα μπορεί να περιλαμβάνει έως δύο (2) κύρια υποέργα. Έτσι, η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε στην τροποποίηση του τεχνικού δελτίου της αρχικής κατάθεσης, τροποποιώντας το β. υποέργο ώστε να συμπεριλαμβάνει και τη νέα μελέτη της προμήθειας του ταρτάν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου ενέκρινε την τροποποιημένη μελέτη με τίτλο “Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και προμήθεια εξοπλισμού στον Δήμο Καρπενησίου”, πλέον, συνολικού προϋπολογισμού 477.900 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει δύο (2) υποέργα: α. “Κατασκευή γηπέδου 5x5 στο Μεγάλο Χωριό και Ολοκλήρωση γηπέδου μπάσκετ στο Στένωμα”, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ και β. ”Προμήθεια - εγκατάσταση ταρτάν στο Εθνικό Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και προμήθεια ρομποτικής σκούπας Κολυμβητηρίου Καρπενησίου”, προϋπολογισμού 272.900 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ένα ακόμη έργο που κατασκευάζει ο δήμος Καρπενησίου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Ευρυτανίας) και αφορά σε σημαντικές παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σταδίου, όπως είναι η νέα περίφραξη, η διαμόρφωση του πάρκινγκ, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του γυμναστηρίου, η τοποθέτηση κερκίδων, η εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης στα αποδυτήρια κ.λπ.