Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Διήμερο Εθνικής Αντίστασης στην Ευρυτανία. Εκδηλώσεις το Σάββατο (18/5) στην Π. Βίνιανη & την Κυριακή (19/5) στους Κορυσχάδες

Φόρος τιμής στον αγώνα των αντιστασιακών για ανεξαρτησία και εδραίωση ελευθεριών ενάντια στον φασιστικό ζυγό θα αποδοθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (18-19/5) από την Παλαιά Βίνιανη και τους Κορυσχάδες, στις ετήσιες επετειακές εκδηλώσεις για την Αντίσταση.

korisxades-biniani-collage1

ΣΤΗ ΒΙΝΙΑΝΗ

Όσον αφορά την εκδήλωση στην Π. Βίνιανη για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στις 10:30 το πρωί, στο Ιστορικό Σχολείο - Μουσείο Βίνιανης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:30 π.μ. θα γίνει η προσέλευση των προσκεκλημένων και θα ακολουθήσουν στις 10:45 π.μ. η Επιμνημόσυνη Δέηση και στις 11.00 η κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Αγράφων, κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δίλεπτα μηνύματα και χαιρετισμοί επισήμων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γιώργος Βαρεμένος. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ

Η 75η επέτειος από τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες θα εορταστεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 11.00 το πρωί στους Κορυσχάδες. Κεντρική ομιλήτρια της φετινής εκδήλωσης θα είναι Βασιλική Λάζου, Δρ. Ιστορίας - Διδάσκουσα Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, η οποία θα μιλήσει για την «Κυβέρνηση του Βουνού. Το εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο ενάντια στον φασισμό».