Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Ένα νέο, σύγχρονο κτήριο πολλαπλών χρήσεων διαθέτει πλέον το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου - Η τελετή εγκαινίων

Ένα νέο, σύγχρονο, άρτια κατασκευασμένο κτήριο διαθέτει πλέον το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου. Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 11.00 το πρωί, έγιναν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του σχολικού συγκροτήματος και θα δώσει πνοή στο σχολείο, ως ένα πολύτιμο «εργαλείο» για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.1

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Βουλευτής Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογεώργος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού, Γιάννης Τσακνιάς, υποψήφιοι των επερχόμενων εκλογών, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά.

Συγκινημένος εμφανίστηκε, στη σύντομη ομιλία του, ο δήμαρχος Καρπενησίου, που έκανε λόγο για ένα «έργο - πρότυπο», εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν για την υλοποίησή του -τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, την τεχνική εταιρεία (Ευρυτάνων ιδιοκτητών) που ανέλαβε τη δημιουργία του, τους ανθρώπους του σχολείου. Για «κτήριο - στολίδι» μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ.

BINTEO

Μετά το πέρας της τελετής εγκαινίων, ακολούθησε, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του σχολείου, μουσικοθεατρική παράσταση από τη Μουσικοθεατρική Ομάδα «Τρομπετίνι».

Λίγα στοιχεία

Η νέα κτηριακή επέκταση χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ, κόστισε δε -τελικά- 700.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018 και ολοκληρώθηκαν δώδεκα μήνες αργότερα, τον Μάιο του '19.

Αποτελείται από ένα διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 768 τετραγωνικών μέτρων: στο ισόγειο υπάρχει γυμναστήριο, αποθηκευτικοί χώροι, αποδυτήρια, τουαλέτες κ.α., ενώ τον όροφο κοσμεί ένα αμφιθέατρο 180 ατόμων και υπάρχουν ακόμα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τουαλέτες κ.α.

Το κτήριο θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία, από τη νέα σχολική χρονιά 2019 - 2020.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3