Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ) Αρχίζει σήμερα το διεθνές «Ηellas rally Raid», με επίκεντρο το Καρπενήσι και 200 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο

Μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού φιλοξενεί το Καρπενήσι. Το Ηellas rally Raid αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 20/5, με τους συνολικά διακόσιους (200) συμμετέχοντες -από κάθε γωνιά του πλανήτη- να παίρνουν μέρος σε ειδικές διαδρομές τόσο στα όρια της Ευρυτανίας όσο και εκτός νομού. Μαζί με τους μηχανικούς, συνοδούς κ.α., οι αφίξεις ξεπερνούν τις 600.hellas-rally-raid-1i-imera1

Το απόγευμα της Δευτέρας (2/5), οι συμμετέχοντες θα περάσουν από την πλατεία Καρπενησίου.

Η διεθνής διοργάνωση έχει «στρατοπεδεύσει» στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου, εκεί όπου τα πληρώματα καταστρώνουν τα σχέδια του αγώνα, διορθώνουν ατέλειες στα οχήματά τους (μηχανές και τύπου «μπάγκι») και ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη του «ελληνικού Ντακάρ», όπως έχουν χαρακτηρίσει αρκετοί το ράλλυ λόγω του απαιτητικού χαρακτήρα του για μηχανές και ανθρώπους.

Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν περισσότερα από 2.000 χλμ εκτός δρόμου σε Ευρυτανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία. Κάθε μέρα, στο τέλος των ειδικών διαδρομών, θα ανακοινώνεται στους οδηγούς το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν την επομένη (roadbook), οι σταθμοί και οι διαδρομές σε χώμα.

Το Hellas Rally είναι ο δεύτερος αγώνας του Πανευρωπαϊκό Πρωταθλήματος αγώνων αντοχής της παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας και προσελκύει αναβάτες όλων των κλάσεων. Περισσότερες από 25 χώρες θα εκπροσωπηθούν στη φετινή διοργάνωση -με συμμετοχές ακόμα και από τη Λατινική Αμερική και την Ωκεανία. Καθοριστική ήταν η συμβολή στη διοργάνωση του δήμου Καρπενησίου, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, της ΑΛΑΚ κ.α.

Δείτε εδώ τη Λίστα Εκκίνησης του αγώνα