Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Με διαφορά 410 ψήφων πήρε τον δήμο Καρπενησίου ο Νίκος Σουλιώτης. Για λίγες δεκάδες ψηφοδέλτια δεν πήγαμε σε β’ γύρο

Το απόλυτο εκλογικό θρίλερ εκτυλίχτηκε στον δήμο Καρπενησίου. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (26/5) τα επιτελεία των δύο βασικών διεκδικητών, των συνδυασμών των Νίκου Σουλιώτη και Δημήτρη Λερογιάννη, μετρούσαν… ψήφο - ψήφο τα αποτελέσματα που έρχονταν από τα εκλογικά τμήματα μέσω των εκλογικών αντιπροσώπων, αλλά και από την αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας.souliotis-dimarxeio-portreto

Τελικά, οριακή πλειοψηφία με ποσοστό 50,49% έλαβε ο νυν και νέος δήμαρχος Καρπενησίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ανανέωσης», κ. Νίκος Σουλιώτης. Η διαφορά του με την «Αλλαγή Πορείας», του βασικού του ανταγωνιστή για τον δήμο, κ. Δημήτρη Λερογιάννη, ανήλθε σε 410 ψήφους. Για μόλις λίγες δεκάδες ψηφοδέλτια δεν χρειάστηκε η προσφυγή σε β’ γύρο την επόμενη Κυριακή (2/6).

Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος ανά πρώην δήμο δείχνει πως η κυριαρχία Σουλιώτη στις «παραδοσιακές» δυνάμεις των πρ. δήμων Κτημενίων, Προυσού και Φουρνά, αλλά και η επικράτησή του στα χωριά της Δομνίστας, τού εξασφάλισαν μια ικανοποιητική διαφορά και έτσι, οι ήττες στην πόλη του Καρπενησίου (28 Ε.Τ.) και στην Ποταμιά έγιναν πιο εύκολα διαχειρίσιμες και εν τέλει δεν κόστισαν στο τελικό αποτέλεσμα.

karpenisi 100

Στο εκλογικό κέντρο του νυν δημάρχου και εκ νέου εκλεγμένου, Νίκου Σουλιώτη, επικρατούσε συγκρατημένη αισιοδοξία από αργά το απόγευμα, καθώς ανακοινώνονταν τα πρώτα αποτελέσματα. Ωστόσο, ακόμα και πιο αδαείς, καταλάβαιναν πως η νύχτα θα ήταν μακρά και το εκλογικό φινάλε θα κρίνονταν στο «φώτο - φίνις».

Στον αντίποδα, στο στρατόπεδο Λερογιάννη, η αγωνία ήταν διάχυτη από νωρίς για το που θα καθίσει η «μπίλια» των αποτελεσμάτων και εάν θα οδηγηθούμε ή όχι σε 2η Κυριακή.

Αργά τη νύχτα, η ομάδα Σουλιώτη ανακοίνωσε πως η νίκη στις εκλογές έχει «κλειδώσει» και οι πρώτοι πανηγυρισμοί ήταν γεγονός. Σε κλίμα ενθουσιασμού, ο Νίκος Σουλιώτης έφθασε στο εκλογικό κέντρο και προέβη σε δηλώσεις νίκης, ευχαριστώντας όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί στον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού του, σημειώνοντας πως «…τελικά οι δημότες δεν θέλησαν να αλλάξουν πορεία».

Τα τελικά, οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας τις επόμενες ημέρες.

Στα "Ευρυτανικά ΝΕΑ" που κυκλοφορούν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, διαβάστε πλήρες, πολυσέλιδο ρεπορτάζ για τις εκλογές στην Ευρυτανία, αναλύσεις και πίνακες με όλα τα αποτελέσματα σε Δήμους και Περιφέρεια, σταυροδοσία ανά υποψήφιο και συνδυασμό, δηλώσεις νικητών και ηττημένων, παραλειπόμενα, παρασκήνιο.