Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Αναβαθμίζεται σημαντικά το Νοσοκομείο Καρπενησίου. 120.000 ευρώ για τρία νέα μηχανήματα, πότε έρχεται ο Αξονικός

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων", την Τετάρτη 12/6/2019 (αρ. φύλλου 858)

Από τις αρχές του έτους η παροχή υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Καρπενησίου είναι σημαντικά αναβαθμισμένη, χάρη στην προμήθεια διαδοχικά τριών σύγχρονων ηλεκτρονικών μηχανημάτων, κόστους 120.000 ευρώ. Πλέον στο Νοσοκομείο Καρπενησίου γίνονται μετρήσεις οστικής πυκνότητας, καθώς και ψηφιακές υπερηχοτομογραφίες.nosokomeio-giatroi-mixanimata1

Το Νοσοκομείο Καρπενησίου προμηθεύτηκε τρία σημαντικά μηχανήματα. Πρόκειται για ένα σύστημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, που προσφέρει μετρήσεις σε όλο το σώμα και δύο ψηφιακά συστήματα έγχρωμων υπερηχοτομογράφων, έναν αποκλειστικά για γυναικολογική χρήση και έναν δεύτερο γενικής χρήσης.

ΟΣΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2019, το Νοσοκομείο Καρπενησίου προμηθεύτηκε το Ιατρικό Μηχάνημα - Σύστημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας του Γαλλικού Οίκου D.M.S., μοντέλο “STRATOS DR”, αξίας 35.000 ευρώ με εγγύηση καλής λειτουργίας 3 χρόνων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Νοσοκομείου, “... οι εξετάσεις της μέτρησης οστικής πυκνότητας διενεργούνται από εκπαιδευμένο έμπειρο προσωπικό του Νοσοκομείου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 22373-50111”.

ΔΥΟ ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ

Επίσης, από τις αρχές του Μαΐου 2019 το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε δύο (2) μηχανήματα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας, αξίας 85.000 ευρώ με εγγύηση καλής λειτουργίας 3 χρόνων.

Ειδικότερα: Έναν ψηφιακό Έγχρωμο Υπερηχοτομογράφο Γυναικολογικής Χρήσης, “VOLUSON P6” του οίκου General Electric Healthcare για Διακολπικούς Υπερήχους,  έσω γυναικολογικών οργάνων κ.λπ. και ένα ψηφιακό έγχρωμο υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης, “P-Agile Ultrasound LOGIQ P9” του οίκου General Electric Healthcare για υπέρηχους όλων των οργάνων άνω και κάτω κοιλίας, μαλακών μορίων (όσχεων, όρχεων, θυρεοειδή αδένα, μορφώματα-λιπώματα κ.λπ.), μαστού, ουρολογικών οργάνων (νεφρά, ουροδόχου κύστης, προστάτη), γυναικολογικών οργάνων (Διακολπικούς, Έσω Γυναικολογικών οργάνων κ.λπ.).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του νοσοκομείου: “Οι συγκεκριμένες παραπάνω εξετάσεις, διενεργούνται καθημερινά από νέο, έμπειρο, ιατρικό προσωπικό, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 22373-50203.”.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Σταύρο Κουταλιανό, “... ο σχεδιασμός της διοίκησης είναι η οργανωμένη δυναμική ανάπτυξη του Ακτινολογικού Εργαστηρίου με νέας τεχνολογίας μηχανήματα και για επιπλέον νέες ιατρικές εξετάσεις”.nosokomeio-proaulio11

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Είναι γεγονός ότι το Νοσοκομείο Καρπενησίου παρείχε και  παρέχει σημαντικές, υψηλού επιπέδου, για επαρχιακό νοσοκομείο, παροχές υγείας στους Ευρυτάνες και τους επισκέπτες. Το  νοσοκομείο λειτουργεί σε 24ωρη βάση και τα τελευταία χρόνια με χαμηλότερο προϋπολογισμό, λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Κάθε κίνηση προς την αναβάθμιση των υπηρεσιών γίνεται αποδεκτή με ικανοποίηση, αν και οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η έλλειψη, ακόμη και σήμερα, αξονικού τομογράφου αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα του νοσοκομείου.

"ΕΡΧΕΤΑΙ" ΚΑΙ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ

Ωστόσο, όπως πληροφορούνται τα Ευρυτανικά Νέα, σύντομα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου θα εγκατασταθεί ο νέος, 16 τομών,  σύγχρονος αξονικός τομογράφος, καθώς έχει ολοκληρωθεί πλέον η διαγωνιστική διαδικασία και η προμήθεια των μηχανημάτων έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος αξονικός τομογράφος “...θα εγκατασταθεί μέσα στο καλοκαίρι”, αφού πρώτα απομακρυνθεί ο θρυλικός αξονικός που βρίσκεται από το 2007(!) εγκαταστημένος στο νοσοκομείο -τον ξέχασαν ακόμη και  οι εργαζόμενοι- και έχουν πληρωθεί δεκάδες χιλιάδες για την επισκευή του αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.