Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Στο πάντα φιλόξενο για τους ποδηλάτες Κρίκελλο, έφθασε το Bike Odyssey 2019 στο 4ο ετάπ του - Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Για μία ακόμα χρονιά, η διαδρομή του Bike Odyssey (15-23/6) περνά από την ανατολική Ευρυτανία. Την Τετάρτη (19/6) οι ποδηλατικές ομάδες έφθασαν στο Κρίκελλο. Ο αγώνας έχει μήκος 630 χλμ, με αφετηρία τα Γρεβενά και τερματισμό τη Ναύπακτο. Από τη Σμίξη Γρεβενών δόθηκε η εκκίνηση του 9ήμερου αγώνα "Bike Odyssey 2019" (Ποδηλατική Οδύσσεια), που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει -και φέτος- περάσματα και διαδρομές από τον νομό Ευρυτανίας, κυρίως στο χωριό Κρίκελλο.1

Με θέα το επιβλητικό Βελούχι ποδηλάτησαν την Τετάρτη 19/6 οι ομάδες του Bike Odyssey 2019

Ο αγώνας έχει μήκος περίπου 620 χιλιομέτρων και τερματισμό τη Ναύπακτο, με τους ποδηλάτες (συμμετέχοντες σε ομάδες των δύο) να καλούνται να καλύψουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου. Παίρνουν μέρος (στον κύριο και τους παράλληλους αγώνες) περίπου σαράντα αθλητές και αθλήτριες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αγώνας περνάει από 57 χωριά της ορεινής Ελλάδας· υπάρχουν λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια, και το 85% της διαδρομής καλύπτεται από χώμα.

Στην Ευρυτανία

Την Κυριακή (16/6) οι ομάδες ποδηλάτησαν 110χλμ από τον νομό Γρεβενών έως την Καλλιρρόη Τρικάλων, ενώ τη Δευτέρα (17/6) έφθασαν μέχρι την Πύλη Τρικάλων διανύοντας 82χλμ.

Την Τρίτη (18/6) το ετάπ είχε τερματισμό τα Καλύβια Πεζούλας, στη Λίμνη Πλαστήρα και την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο 4ο στάδιο του αγώνα, στο «παιχνίδι» μπήκε και η Ευρυτανία, καθώς ο τερματισμός της ημέρας έγινε στην πλατεία Κρικέλλου, ύστερα από απαιτητική διαδρομή 115 χλμ (Καλύβια Πεζούλας - Κρίκελλο). Οι αθλητές/τριες πέρασαν στα όρια των νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας και κινήθηκαν νότια, περνώντας από τη Φουρνά, ανατολικά του Βελουχιού και του Αγ. Νικολάου, προτού φθάσουν στο Κρίκελλο.

Νικήτρια ομάδα του 4ου σταδίου ήταν η "Αύρα" των Γρηγόρη Σουβατζόγλου και Ανέστη Κουρμπέτη, που χρειάστηκαν περί τις πεντέμιση ώρες για να καλύψουν την απόσταση των 115χλμ.

Το 5o ετάπ της Οδύσσειας θα γίνει αποκλειστικά σε διαδρομές πέριξ του Κρικέλλου (6χλμ) και κατόπιν οι ομάδες θα αναχωρήσουν με προορισμό τον Άγιο Αθανάσιο, στα Βαρδούσια.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι από το Κρίκελλο θα δοθεί και η εκκίνηση ενός μικρότερου αγώνα, 4 ημερών και μήκους 225 χιλιομέτρων, με τερματισμό την Κάτω Τιθορέα. Αρωγοί του 9ήμερου αγώνα είναι η Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου.

Φωτογραφίες από τη διαδρομή Καλύβια Πεζούλας-Κρίκελλο

(θα ακολουθήσουν και άλλες σύντομα)2

3

4

5

6

7

8

9

10