Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Μουσικά ταξίδια στην Κοιλάδα του Αχελώου! Διήμερο φεστιβάλ μουσικής με ευρυτανικό ενδιαφέρον - Το πρόγραμμα

Διπλό σκοπό έχει το Φεστιβάλ Μουσικής κατά μήκος της Κοιλάδας του Αχελώου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου. Αφενός να στείλει μήνυμα ότι η μουσική ενώνει και αφετέρου να αναδείξει την τοπική ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει η περιοχή.axelwos-mousiki1

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το ιστορικό γεφύρι του Πετρωτού Αργιθέας, συνεχίζουν στην Ορεινή Άρτα και τη Δυτική Ευρυτανία, ενώ η λήξη θα γίνει στα παραδοσιακά χωριά του Ορεινού Βάλτου. Κοντά στην προσπάθεια της Εθελοντικής Ομάδας στέκεται σύσσωμη η τοπική κοινωνία καθώς και οι Σύλλογοι των ορεινών χωριών που αγκάλιασαν τον ευρωπαϊκό θεσμό με μεγάλη καλοσύνη.

Οι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί – συμμετέχουν εθελοντικά στη Γιορτή της Μουσικής και οι εκδηλώσεις αυτές, είναι πάντα δωρεάν για το κοινό. Η αρχική ιδέα των εκδηλώσεων ήταν του Αντώνη Κοσσυβάκη (στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και το συντονισμό έχει ξανά φέτος, η κα Χαρίτου Παρθενία.

Το πρόγραμμα για την Κοιλάδα του Αχελώου φέτος, έχει ως εξής:

Σάββατο 22 Ιουνίου

ΓΕΦΥΡΙ ΠΕΤΡΩΤΟΥ ΑΡΓΙΘΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πετρωτιωτών «το Λιάσκοβο» & τον Σύλλογο Ανθηρού Καρδίτσας «Η Αγία Παρασκευή».

Έντεχνη Λαϊκή Μουσική, Ώρα έναρξης 11 πμ, Σπύρος Νικολάου & Re Salto. Ποίηση Μενέλαος Παπαδημητρίου.

 

ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βραγκιανιτών Καρδίτσας. Απαγγελία με Μουσική Υπόκρουση (φλογέρες του Δημήτρη Ξαξίρη). Κωστής Τσιάκαλος, Ώρα έναρξης 2 μμ.

 

ΠΗΓΕΣ ΑΡΤΑΣ (Αρχαία Τετραφυλία- οικισμός Αγ. Βασίλειος)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ σε συνεργασία με την Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας.

Tοπική μουσική παράδοση, Ώρα έναρξης 2.30 μμ. Παναγιώτης Νικολάου, Θωμάς Κάβουρας, Νίκος Κάβουρας. Ποίηση Βούλγαρη Μαρία, Ώρα έναρξης 3 μμ.

 

ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΑΡΤΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ, σε συνεργασία με την Μουσική Μπάντα του Αχελώου. Παραδοσιακή Μουσική, Ώρα έναρξης 4 μμ. Δημήτρης Κωσταγιώργος βιολί, Λάζαρος Τσαμπάς λαούτο, Λάμπρος Ζούμπος κλαρίνο

 

Κυριακή 23 Ιουνίου

ΠΑΛΙΟΓΕΦΥΡΑ & ΓΕΦΥΡΑ ΤΕΜΠΛΑ ΑΧΕΛΩΟΥ - ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ, συνεργασία με το Σχήμα του Γιώργου Ιωάννου.

Ελληνική Λαϊκή Μουσική, Ώρα έναρξης 2 μμ. Γιώργος Ιωάννου μπουζούκι, Μπαγιώργος Γιώργος κιθάρα, Σελιμάς Ανδρέας τραγούδι

 

ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ ΟΡΕΙΝΟΥ ΒΑΛΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ σε συνεργασία με την «Σακαρετσιάνικη Παρέα».

Τοπική Μουσική Κληρονομιά, Ώρα έναρξης 4 μμ

 

ΕΜΠΕΣΟΣ - (ΠΑΛΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΦΤΕΛΙΑ)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Το Σπίτι του Θανάση» και την Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας.

Πολιτισμός & περιβάλλον, Ώρα έναρξης 5 μμ/ Έκθεση Ζωγραφικής: Λάμπρος Κατσαντώνης

Μουσικοί και μουσική: Ελισσάβετ Αναστασίου, Θάνος Αρτινός και το συγκρότημα «ARMONIA GRECA» του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου Απαγγελία:Ερμίνα Ταρατσα. Αστροπαρατήρηση, Ώρα έναρξης 21.30 μμ.